KOSTENDELERSNORM… een PvdA Gedrocht van Jetta KLijnsma!

kostendelersnorm2

Zwartboek gevolgen kostendelersnorm door Groot MO/GGz overleg Amsterdam …..

De Kostendelersnorm uitgedacht door PvdA Staatssecretaris Jetta Klijnsma zorgt voor vele slachtoffers…. Zij moet zich werkelijk kapot schamen deze zo neer gezet te hebben….

Een wet die ondoordacht is neer gezet zonder menselijkheid en met als enig doel GELD VOOR DE SCHATKIST….!

Aan het einde van deze brief staat dan ook de onderstaande aanbeveling waar ik mij volledig bij aansluit.

Aanbeveling:
Wij willen dat deze kostendelersnorm zo spoedig mogelijk wordt afgeschaft. Deze maatregel gaat
volstrekt zijn doel voorbij, als dit niet snel wordt teruggedraaid lopen de kosten voor de samenleving enorm uit de hand.

Enkele voorbeelden uit deze brief, echter er zijn vele slachtoffers van de Kostendelersnorm!

Voorbeeld 1:
Vrouw heeft ernstige gezondheidsproblemen. Heeft afgelopen jaar in coma gelegen, heeft nu nog 1 long en loopt op krukken. Een vriend wil deze mevrouw gratis helpen. Hij moet hiertoe een commerciƫle huurprijs in rekening brengen terwijl hij de vrouw gratis zou willen helpen. Als mevrouw
niet bij deze mijnheer terecht kan dan staat zij op straat.

Voorbeeld 2:
Veel ouders en grootouders zouden hun (klein) kinderen met problemen willen helpen. Bijvoorbeeld door hen (tijdelijk) in huis te nemen. Veel (groot)ouders zien hier nu van af doordat dit gevolgen heeft voor hun uitkering.

Voorbeeld 3:
Zoon huurde na de periode van dakloosheid illegaal een kamer bij een man van 55. De man van 55 heeft zelf een uitkering en schulden. Begin juli wordt de zoon op straat gezet door de verhuurder, als gevolg van de kostendelersnorm. Moeder en zoon wonen sindsdien samen in een tentje en hebben een briefadres.

Voorbeeld 4:
Dochter van 20 jaar met Schizofrenie woont nog bij haar moeder. Dochter krijgt Wajong. Moeder heeft een brief gekregen over de Kostendelersnorm. Moeder zorgt heel intensief voor dochter waardoor ze zelf niet kan werken. DWI vindt dat moeder op termijn moet gaan werken. Betreft kostendelersnorm is er uitstel totdat de dochter 21 jaar is. Binnen een jaar moet dochter nu maar uit huis omdat de kosten voor moeder dan te hoog worden.

Dit zijn echter maar vier voorbeelden in de brief ( zie link hier onder) kunt u er nog vele lezen.
Lees hier de vele voorbeelden: Zwartboek gevolgen kostendelersnorm…

Geef een antwoord