Blijf met je poten van ons Pensioen af…!

pensioen poten af

Puur pensioendiefstal voor de zoveelste keer ….Nieuwe rekenrente…?

Jetta Klijnsma van de PvdA kan dus niet met haar vieze lange vingers van ons pensioen afblijven…..

De komende 5 jaar worden opnieuw alle gepensioneerden gepakt…hum koopkracht gaat dan opnieuw met 5% Achteruit en bij sommige 10%….!

Gepensioneerden zien de komende tien jaar hun koopkracht met gemiddeld 5 procent extra dalen door de gewijzigde pensioenwetgeving. Bij sommige pensioenfondsen kan dit oplopen tot 10 procent. Deze voorspelling doet adviesbureau Aon Hewitt woensdag. Het bedrijf onderzocht de effecten van twee wijzigingen in de pensioenwetgeving die vanaf juli van toepassing zijn.

Zo is onder andere de rekenrente gewijzigd die pensioenfondsen moeten gebruiken. Hierdoor zijn de verplichtingen die pensioenfondsen hebben met 20 miljard gestegen. Het vrije vermogen daalt 30 miljard extra als de rente op het huidige niveau blijft, volgens Aon.

“De recente wijzigingen maken dat de pensioenpremies komend jaar met minimaal één miljard euro stijgen”, aldus Frank Driessen van Aon. Hij verwacht ook dat het langer gaat duren voordat opgebouwde pensioenen worden verhoogd. “De nieuwe rekenrente leidde al tot lagere dekkingsgraden. Dat effect wordt de komende jaren naar verwachting nog wat groter.

De overheid, de grootste werkgever van het land, heeft in de jaren negentig zo’n 25 miljard euro onttrokken aan de financiële reserves van het ambtenarenpensioenfonds ABP en dat is zeker niet de eerste keer dat de regering een greep doet uit de pensioenfondsen van de burgers.
Bron: 25 Miljard pensioenroof….

Het is toch werkelijk ongelooflijk dat de diefstal van onze pensioenen alsmaar doorgaan nu ook met het nieuwe plan van Jetta Klijnsma. Zij gaat er volkomen aan voorbij dat pensioenen gels is van de burgers die er voor gewerkt hebben, dus uitgesteld loon waar zij en de staat met hun lange vingers van af horen te blijven.

Mijn boodschap aan deze regering en het bijzonder Staatssecretaris Jetta Klijnsma is dan ook: Blijf met je poten van ons pensioen af!

1.Bron: Lees hier .verder….

2.Bron: Koopkracht ouderen onder druk

Geef een antwoord