Banenmarkt UWV een Grote Aanfluiting

Banenmarkt UWV een Grote Aanfluiting:

Het is een tijd geleden dat ik hier op het weblog heb geschreven, maar nu moet het mij toch van het hart…. mijn man nog altijd werkzoekend doorloopt nu al maanden de verplichte re-integratie cursus waar hij niets maar dan ook niets wijzer wordt….maar wel verplicht is te doorlopen op straffe dat je anders gekort wordt!!
De afgelopen week kreeg mijn man een brief van het UWV dat er vandaag een banenmarkt door hun wordt georganiseerd waar vele bedrijven aanwezig zullen zijn, dus wij er hoopvol naar toe, met bij ons een stapeltje CVtjes.In de brief zoals bij het meeste van het UWV ook weer de dreigende tekst,
Ik citeer:
Niet verschijnen op deze beurs, zonder kennisgeving zou mogelijk gevolgen kunnen hebben voor uw uitkering!

Helaas toen wij daar kwamen zagen we in een schamele brede gang ongeveer een vijftiental tafeltjes staan waarvan er zes leeg waren…aan de tafeltjes die wel bemand waren zaten wat leerbedrijven en verder eigenlijk helemaal niets….de meeste  bedrijven die zo groots genoemd werden in de bewuste brief schitterde door afwezigheid.
Nergens maar dan ook nergens een bedrijf waar ze in de branche van mijn man werknemers zochten of iets wat er ook maar een beetje op leek.
We hebben nog gekeken of er om de hoek van die gang nog iets was, maar nee hoor dit schamele gedoe was de Banenmarkt van het UWV!!!

Op de terugweg konden we bij toeval aan een voorbijganger die daar liep één enkel CVtje kwijt, die ergens had gehoord dat er nog iemand gezocht werd voor het werk waar mijn man goed in is.
Dus UWV, als je een banenmark organiseert en deze verplicht stelt om te bezoeken, op straffe dat men anders gekort wordt…. dan zouden jullie op zijn minst kunnen zorgen dat het een beetje op een banenmarkt lijkt….deze “Banenmarkt”van het UWV is een grote aanfluiting echt beschamend voor een organisatie als het UWV!!!

6 gedachten over “Banenmarkt UWV een Grote Aanfluiting

 1. Hoi Gré,

  Tijd geleden dat ik je gesproken heb maar zat zo op je blog te lezen en niet alleen het UWV maakt er een bende van maar ook de gemeente kan een handje van dreigen met allerlei kortingsmaatregelen op je uitkering.
  De banen markt van het UWV was ook voor mij een aanfluiting, sloeg echt helemaal nergens op..
  Zelf moet ik nu tot oktober elke woensdag 2 uur achter een pc gaan zitten zoeken naar mogelijke functies.
  En daarbij moeten we ons gratis aanbieden in het kader van werkervaring op te doen waar de meeste bedrijven niet echt heel erg op zitten te wachten.
  Gratis werken dat zien ze wel zitten maar baangarantie zit er niet bij..
  Kortom werk zoeken is in deze tijd een bijna onmogelijke opgave zeker als je zoals ik zelf slecht geschoold bent.
  Dus terechte reactie deze blog…

  Liefs:Ramon

  • Hoi Ramon,

   Echt heel leuk hier een berichtje van jou te krijgen, heel erg bedankt daarvoor….dat doet mij echt goed.
   Ja, het is een ellende, niks werkt bij die lui fatsoenlijk en ook mijn man moet nu al weer drie jaar solliciteren, en tegenwoordig moet hij dat vijf keer in de week.
   pffff, hij wordt 61 jaar en krijgt de meeste tijd geen eens antwoord op een sollicitatie…dus het werkt gewoon niet.
   Als je eenmaal boven de zestig bent krijg je helemaal geen werk meer.
   Ik zou zeggen Ramon, hou je goed hoor en veel sterkte met solliciteren….

   Groetjes en Liefs,
   Gre ♥

  • Hoi Eveline,
   Zeker weten is het vaak zinloos, mijn man is nu van de WW overgegaan naar de I.O.A.W en daar kreeg hij te horen dat hij
   van onze gemeente na 57 jaar niet meer hoeft te solliciteren en toen moesten we voor in intake nogmaals naar het UWV en deze zeiden dat ze daar niets mee te maken hadden en dat en in Den Haag beslist was dat hij nu minimaal 5x per week moet solliciteren.
   Kan je voorstellen de gemeente zegt dat het niet hoeft en daar krijgen we nu de uitkering van en dan via dit stomme kabinet moet hij als nog 5x per week solliciteren…echt raar zeker omdat mijn man nu 61 is en al 4 jaar uit het arbeidersproces….ze zitten echt in het bedrijfsleven op zo’n iemand niet te wachten.
   De uitkomst is, hij solliciteert elke week 5 keer en krijgt op negentig procent van zijn sollicitatie geen eens een antwoord…echt te idioot voor woorden vinden wij.

   Dank je wel voor je bezoekje aan mijn blog en jou reactie.
   Groetjes Gre

 2. Na wat googelen kwam ik deze reactie uit 2011 tegen.

  Nu kan ik je vertellen dat het UWV in twee jaar niets heeft bijgeleerd.
  Op 10 oktober 2013 ook een uitnodiging gekregen voor de banenmarkt in Gorinchem. Het lijkt vrijblijvend maar de laatste zin in de brief was: niet verschijnen heeft mogelijk gevolgen voor je uitkering, dus je bent verplicht.
  Volgens de brief een banenmarkt waar werkgevers en werkzoekende elkaar zouden kunnen vinden.
  Je begrijpt het al, er was 1 werkgever die ZZP ers zocht, verder een 7 tal uitzendbureau ’s die slechts bemand waren, op 1 uitzondering na, door 1 persoon, en de hal stond wel vol met ca. 250 werkzoekende boven de 50.
  En hadden ze banen…..NEE, wij hebben geen vacatures….ja behalve als buschauffeur, verder niets (Ik zoek een commerciële baan op MBO+ of HBO niveau. Verder nog een zielig tafeltje met twee heren om je CV te checken, en dat was het wel zo ongeveer.
  Ik heb nog twee mensen van het UWV aangesproken met de vraag waar de beloofde werkgevers waren….die wilde dus niet komen (Geen vacatures?)
  Als klap op de vuurpijl nog twee banen die op het UWV bord hingen, en er hingen totaal ca. 30 vacatures, wilde ik bekijken op de UWV site: Ze bestonden niet, gewoon Fake vacatures.
  Als je zoals ik al twee jaar lang je te pletter zoekt naar een baan, en elke keer afgewezen worden, ach ja, daar kon deze teleurstelling ook nog wel bij.

  • Hallo Danny,
   Allereerst bedankt voor je bezoekje aan mijn weblog en je reactie onder het artikel van de UWV Banenmarkt.
   Het verbaast mij niks dat het na twee jaar nog steeds zo is, het UWV blaast hoog van de toren en dan kom je er en is het een waardeloze banenmarkt met geen banen.
   En dan te weten het kabinet al zo lang roept alles te doen om werkelozen aan een baan te helpen, zeker weten is dat Niet waar.
   Nu na vierenhalf jaar is mijn man 61 jaar,nog steeds werkzoekend, solliciteert verplicht minimaal 5x per week en krijgt ongeveer één op de vijftig een reactie terug!!
   Dus voor ons is het nog steeds doffe ellende, in al die tijd heeft mijn man recent één keer mogen proefwerken zes dagen lang via een uitzendbureau Zonder Betaling, en werd daarna met een smoes de laan weer uit gestuurd….alles is echt een Rotschande, ….en nu gaan ze weer het ontslagrecht versoepelen, nu de mensen moeten maar flink op de VVD blijven stemmen dan houden ze helemaal geen rechten meer over! De regering is nu de VVD met als gedoogparnter ( zo zie ik dat) de PVDA die alleen maar ja mag knikken tegen het kapitaal…..zo komt ons land en de werkeloze Nederlander niet meer op de rails.

   Ik wens je heel veel succes met werk zoeken,

   Groetjes Gre

Geef een antwoord