Soms ben ik het strijden zo moe

moe

Soms ben ik het strijden zo moe…………….en tegelijkertijd weet ik dat ik verder strijd.

Soms ben ik het zo vreselijk zat om te strijden en het strijden moe en schaam mij rot voor het beleid wat nu gevoerd wordt. Ik lees overal de berichten, zet op mijn profiel berichten neer waarvan ik denk dat ze o.a voor onze land en samenleving van absoluut belang zijn. Misschien ben ik dan naïef, want zelfs als ik berichten neer zet over schrijnende zaken van oudere mensen zijn er maar weinig mensen die het echt wat kan schelen wat met de oudjes gebeurd in dit land en zeer weinig mensen die een reactie achterlaten.

Ik begrijp dat niet en vind dat echt verdrietig om te moeten constateren dat de meeste in dit land verder gaan met hun eigen leven en altijd alleen maar hetzelfde groepje mensen mee de strijd aangaat. Of zijn zij ook het strijden moe net als ik?
Of hebben zij een andere rede en vinden zij onze samenleving zo hij nu in elkaar zit niet onrechtvaardig?

Ook de zorg waar zo veel onrecht is en waar zo veel mensen nu de dupe zijn van al die onzinnige bezuinigingen maakt mij heel bezorgd. Zeker als ik bij mijzelf denk, “o,jee wat zal nu weer de volgende stap zijn uit Den Haag”. Ik ben bang dat mensen gewend zijn geraakt aan al die afbraakwetten en verder alleen denken van”…”er is toch niets aan te doen”.

De corruptie die er heerst en vele in de politiek die onterecht hun zakken vullen met gemeenschapsgeld. En dan de politici waarvan ik nu weet dat ze heel vaak liegen en bedriegen en meerdere petten op hebben.

En zo kan ik nog uren doorgaan, ik ben het strijden soms echt moe en aan de andere kant weet ik dat ik verder wil omdat ik zo graag zou willen dat iedereen die na mij komt in een betere sociale samenleving zal leven als dat wij nu doen.
Een samenleving met fatsoenlijk betaalbare en menswaardige zorg.

En tegelijkertijd weet ik ook dat we dit met een kleine groep strijders niet kunnen bewerkstelligen, daar is saamhorigheid van de hele samenleving in ons land voor nodig.

Klik hier voor mijn Facebookpagina

© Gre Hulspas

Geef een antwoord