Europa legt een bom onder onze Gezondheidszorg!

europese bom
Uit een gelekt document blijkt dat Europa, achter gesloten deuren, onderhandelt over een mogelijke commercialisering en internationale handel van gezondheidszorg.

Dit voorstel van Turkije, werd besproken door de Europese lidstaten tijdens de TISA-onderhandelingen in Geneve in september 2014. Het voorstel benadrukt de voordelen van internationale handel in gezondheidsdiensten voor het bedrijfsleven.

Waarom wordt er zo gesleuteld aan onze gezondheidszorg….nou omdat dit VVD/PvdA kabinet het opgedragen krijgt door Europa en zij volgzaam alles doen wat daar geëist wordt ongeacht wat het aanricht in onze samenleving!

Precies ook daarom moet kost wat het kost al is het via de AMvB (Algemene Maatregel van Bestuur) die ombuigingen ook zeker van Minister Schippers ( Beperking Vrije Artsenkeuze) er komen!
En ook daarom dat dit VVD/PvdA kabinet alles in de zorg ombuigt en kapot maakt wat jaren is opgebouwd en wij niet gehoord worden…met als gewillige uitdenker de PvdA.

Het risico is groot dat er een gezondheidssysteem met twee snelheden ontstaat. Met name de particuliere, hoogtechnologische en Gespecialiseerde zorg voor diegenen die het zich kunnen veroorloven en… Eenvoudige openbare gezondheidszorg voor de minder gegoeden. Dit vergroot de gezondheidskloof en is het plan waar ze naar toe werken.

Het is onaanvaardbaar dat er zonder uitgebreide publieke consultatie, onderhandelingen plaatsvinden die een fundamenteel onderdeel van sociale bescherming als gezondheidszorg aantasten.
Bron: lees het artikel hier….

Wat sterk op valt is de ideologische transitie van gezondheidszorg als een sociale en publieke dienst, naar een marktgericht model waarbij gezondheid een koopwaar wordt. Immers, de focus ligt op het openstellen van de gezondheidsmarkt voor commerciële investeerders.
Bron: Lees hier het hele artikel…..

Dat ze dit al jaren stil aan het voorbereiden zijn komt voor mij niet als een verrassing. Wel is een groot aantal punten zoals de tweedeling in de zorg die daardoor vergroot wordt zeer kwalijk te noemen.

Of we er blij mee moeten zijn waag ik te betwijfelen aangezien ook landelijk dit voor veel ellende zorgt, moet ik er niet aan denken dat onze Gezondheidszorg in de nabije toekomst een Europese zaak wordt en gezien gaat worden als internationale handel en commercialisering.

©Gre Hulspas 10-2-2015

Geef een antwoord