Gastschrijfster Jolanda Loke stelt zich voor

Jolanda kl

Goedendag lieve mensen

Graag stel ik mij eerst voor, mijn naam is Jolanda Loke en ik ben 45 jaar. Ik heb een aantal jaar in de hulpverlening gewerkt als vrijwilliger bij slachtofferhulp zowel als woonbegeleider. Daar werkte ik voornamelijk met mensen die een psychiatrische achtergrond hebben.

Daarna ben ik als huishoudelijke medewerker komen te werken door bezuinigingen van het werk in de psychiatrie. Eerst had ik moeite om dit werk te doen, het was zo anders was ik van mening. Al gauw kwam ik er achter hoe dankbaar werk dit eigenlijk wel is, je bent meer als die huishoudelijke medewerker. Je stapt het privé leven binnen van mensen waar vreugde, verdriet en pijn is en waar je als huishoudelijke medewerker zo ongeveer drie uur per week thuis ben en ook ontzettend veel ziet wat er nu eigenlijk gebeurd in het gezin of bij de oudere mensen.

Onder een kop koffie probeer je de mensen die eenzaam zijn de aandacht te schenken die zij zo verdienen. Niemand verdient het om eenzaam te zijn. Ik heb schoongemaakt bij verstandelijke gehandicapten die op zichzelf wonen met 24 uur zorg. Ook daar heb ik het geweldig naar mijn zin gehad en veel gezien.

Nu is het de bedoeling dat ik als ervaringsdeskundige een blog gaat schrijven waar ik alle leuke en minder leuke dingen zal schrijven. Zeker nu na alle veranderingen in de zorg en in de huishoudelijke zorg.
Ik wil Gre bedanken voor deze lieve kans,

Groetjes Jolanda

©Jolanda Loke 29-1-2015

Geef een antwoord