Mijn overdenking van 2014, mijn wens voor alle Nederlanders in 2015

nieuwjaar 2015

Vandaag 30 december 2014 één dag voor ouderjaar overdenk ik dit enerverende jaar voor alle burgers van ons land. Een overdenking waarbij ik in het bijzonder stil sta bij wat ik om mij heen zie en het verdriet wat onnodig gecreëerd wordt.

Een jaar dat ik niet snel zal vergeten, één waarin ik de strijd zie van ouderen die in een onmogelijke hoek gedreven worden met angst voor wat nog meer komen gaat. Verzorgingshuizen die overal sluiten terwijl iedereen weet dat je een oude boom niet moet verplaatsen dat heeft dan ook de eerste slachtoffers al geëist. Verpleeg en verzorgingshuizen die kampen met een enorme onderbezetting terwijl het bestuur en management gigantische salarissen opstrijken. En waarbij we twee helden hebben met de Oude vader van v. Rijn en Ben Oude Nijhuis die dit eindelijk groot naar buiten brachten. Voor mij twee grote helden.

Een jaar waar gehandicapten veel hervormingen te verwerken krijgen die hun bestaan compleet bedreigen, waar aangekondigd wordt dat zieken eigenlijk niet meer ziek mogen en kunnen zijn. Vele mensen die hun baan verliezen en daarop ook nog eens diep de armoede inzakken omdat ons sociale stelsel overboord gegooid is.

Een jaar waarin ons complete zorgstelsel kapot gemaakt is, de vrije artsenkeuze ons op illegale wijze zal worden afgenomen. Steeds meer mensen die de arts en ander medische zorg mijden vanwege de kosten. De kloof tussen arm en rijk die steeds groter wordt waardoor de tweedeling meer en meer groeit. Niet te vergeten de kostendelersnorm waarbij mensen gekort worden die hulp bieden en zorgen voor familie.

Een jaar waarin ons berichten bereiken van zorgverzekeraars die gigantische winsten maken terwijl aan de andere kant vele de dure zorgverzekering voor een grote groep Nederlanders onbetaalbaar is geworden. Massale fraude en misdaad in de farmaceutische industrie, schokkende verhalen dat bepaalde kankermedicijnen in de toekomst alleen betaalbaar zijn voor de rijken allen onder het toeziende oog van het Ministerie van Volksgezondheid.

Een jaar waarbij voedselbanken een wachtlijst hebben terwijl dat voor veel burgers de laatste strohalm is om hun kinderen nog te eten te geven.

Kortom een jaar waarin ik steeds harder merk en voel dat voor deze regering mensen in nood niet meetellen en eerder uitsluitend gezien worden als kostenpost in plaats van als mens.

Tja, dit is nog lang niet alles maar in mijn gevoel al veel te veel. En dan overdenk ik wat mijn nieuwjaarswens zal zijn voor iedereen en dan moet ik even slikken want het is zo verschrikkelijk veel, maar ik ga toch een poging doen.

Ik wens voor iedereen uit de grond van mijn hart dat 2015 een totale omkeer zal zijn voor al die mensen die het nu zo moeilijk hebben. Dat er onder de burgers een saamhorigheid zal ontstaat en we de handen ineen slaan om het tij te keren. Zodat we de diepe betekenis mogen ontdekken van Samen staan we Sterk en van Nederland weer een sociaal land kunnen gaan maken waarbij voor deze regering geen plaats meer is in Den Haag. 

Een Nederland waar iedereen gelijke kansen krijgt om een menswaardig bestaan op te bouwen. Waar liefde en genegenheid voor de medemens weer centraal komt te staan. 

Fijne jaarwisseling allemaal en Liefs, Gre 

© Gre Hulspas 30-12-2014

Geef een antwoord