Heksenjacht uitkeringsgerechtigden en informatie om hun recht te halen!

heksenjacht klaar

Al geruime tijd lees ik de berichten op Meldpunt misstanden uitkeringen op facebook en in de media, waarbij de uitkeringsgerechtigden zich machteloos voelen tegenover de overheid en instanties zoals de sociale dienst in hun gemeente. Machteloos vooral omdat ze behandeld worden op een manier die zeer onmenselijk en respectloos is. Zowel het UWV als gemeentelijke sociale diensten maken zich schuldig aan een ordinaire heksenjacht op uitkeringsgerechtigden.

Misstanden:
Misstanden zijn aan de orde van dag, mensen worden aan het werk gezet die eerst ontslagen zijn en daarna in dezelfde baan weer neergezet, maar dan met behoud van uitkering. Een vrouw met een ernstig ziek kindje die kanker heeft en nog kort te leven wordt gesommeerd opvang voor haar kind te regelen en daarna te gaan werken. Vele mensen die onterecht beschuldigt worden van fraude door het UWV worden gekort, mensen die verplicht vrijwilligers werk moeten doen voor hun uitkering en waardoor hun kansen om een reguliere baan te vinden bijna nihil wordt. Gehandicapten moeten een baan vinden bij een gewone werkgever en iemand die werkloos is wordt te werk gesteld op de sociale werkplaats. En nog veel meer misstanden, eigenlijk te veel om allemaal hier neer te schrijven.

Angstcultuur:
Ook is er een ware angstcultuur gecreëerd bij de uitkeringsgerechtigden, voor je het weet word je als onwelwillend neer gezet en gekort op je uitkering of wordt de uitkering voor 3 maanden stop gezet. Immers is het nu zo dat bewijslast ( van onwelwillendheid) is omgekeerd in de nieuwe wet en gemeentes verre bevoegdheden hebben gekregen met hun beoordeling of men genoeg zijn best doet om aan werk te komen.

Uitkeringsgerechtigden gedwongen tot medische behandeling:
Vandaag op 15 januari 2015 lees ik op Meldpunt misstanden uitkeringen dat uitkeringsgerechtigden volgens Artikel 55 Participatiewet gedwongen kunnen worden medische handeling te ondergaan. Even wist ik het niet meer, hoe is dat nu mogelijk dat dit in ons land kan en in een wet is vast gelegd. En dan wel door Jetta Klijnsma van de PvdA want zij heeft die Participatiewet uitgedacht. Geen idee of dit voor het Europese Hof mag, maar mij geeft dit een vreselijk gevoel zoiets als dat we op een dictatuur af stevenen.
Lees hier de wet: Artikel 55 Participatiewet

Rechtsbijstand:
Waar kunnen mensen dan hun recht halen? Staatssecretaris Fred Teeven heeft in de loop van 2013 de toegang tot gesubsidieerde rechtsspraak aangepast zodat deze een stuk minder toegankelijk is geworden zeker voor mensen die een laag inkomen hebben. Daarmee heeft deze regering mensen aardig monddood gemaakt omdat het nu een stuk duurder is geworden en moet voldoen aan nieuwe regels. Wat de eigen bijdrage betreft deze is in drie categorieën ingedeeld, gebaseerd op het sociaal minimum (€193), het minimumloon (€355) en ten slotte het inkomen daarboven (€745). Daarbij is het van belang dat de kosten voor rechtzoekenden voor hen geen structureel, maar een incidenteel karakter hebben. De nieuwe bedragen gelden voor alle zaken.

Kosten Rechtsbijstand ( Bijzonder Bijstand):
Bent u verwikkeld in een rechtszaak of wilt u een rechtszaak starten dan krijgt u met extra kosten te maken. Bijvoorbeeld kosten voor een advocaat, griffierrechten en reiskosten indien u aan de voorwaarden voldoet kunt u voor Bijzondere Bijstand in aanmerking komen. Uw gemeente kan u meer vertellen over de voorwaarden deze kan namelijk verschillen per gemeente.

Hier zijn dan enkele adressen voor gratis advies en juridische hulp, helaas heb ik er niet meer kunnen vinden maar hoop toch dat het alle uitkeringsgerechtigden zal helpen hun recht te kunnen krijgen.

Stichting Recht op je recht (Gratis):
Dit is een Stichting waar u geheel vrijblijvend gratis juridisch advies kunt vragen. Deze rechtshulp wordt u aangeboden door rechtenstudenten van universiteiten vanuit heel Nederland die op vrijwillige basis uw juridische vragen beantwoorden. Op de website die ik hieronder zet kan iedereen vrijblijvend en gratis zijn vragen direct stellen aan rechtenstudenten. ?
Lees hier verder: Stichting Recht op je Recht

Bezwaar bij gemeente (gratis):
Wilt u bezwaar maken bij een gemeente over uw uitkering? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Door jarenlange ervaring bij verschillende gemeenten en bezwaarcommissies en met het indienen van bezwaar voor mensen met een uitkering ben ik een juridisch specialist op het gebied van bijstandsuitkeringen en de bezwaarprocedure bij de gemeente. U hoeft hiervoor niets te betalen, mijn hulp is gratis.
Lees hier verder: Gratis Bezwaarschrift gemeente

Legal2People (Gratis advies):
Legal2People is er voor iedereen die in de bijstand zit en een juridische vraag heeft en geeft Gratis Advies, is een non-profit organisatie. Het intakegesprek van 30 minuten is geheel gratis. Ook de vragen die u stelt via telefoon, email en via de website.
Lees hier verder hun werkwijze: Legal2People

Sociale Raadslieden bij je eigen gemeente:
Veel gemeenten hebben sociaal raadslieden in dienst. Zij geven gratis informatie en advies. Bijvoorbeeld over uitkeringen, belastingen of uw rechten ten opzichte van de overheid. Ze kunnen u ook helpen met het invullen van een formulier of als u een bezwaarschrift wilt schrijven. Op de website van het Sociaal Raadsliedenwerk kunt u zien of uw gemeente deze heeft.
Lees hier voor uw eigen gemeente: Sociaal Raadslieden

Het Juridisch Loket:
Het Juridisch Loket helpt u met het juiste antwoord op uw juridische vraag. Dat doen zij gratis. Zij zijn er voor mensen met een laag inkomen. Vanuit 30 vestigingen in het hele land werken zij met 300 juristen om u gratis antwoord te geven op uw juridische vraag. Op deze website kunt u zelf aan de slag met hun informatie en praktische tips. Aan de telefoon, in de chat en in hun vestigingen heeft u persoonlijk contact. Een van de juristen luistert naar uw vraag en geeft u direct advies.
Website: Juridisch Loket

80 Rechtswinkels met 87 locaties:
Nederland kent zo’n 80 Rechtswinkels met 87 locaties. De dienstverlening van deze rechtswinkels is zeer divers. De één richt zich uitsluitend op belastingzaken (belastingwinkel) terwijl de andere zich toespitst op de positie van de vrouw of de specifieke problematiek van kinderen en jongeren. Verreweg de meeste rechtswinkels (soms ook wetswinkel genaamd) hebben echter een generalistische dienstverlening. Dat wil zeggen dat u bijna elk denkbaar probleem kunt voorleggen.
Kijk hier voor de Rechtswinkels: Platform Rechswinkels

Juridische Schuld Info:
Een handige website waar van alles te vinden is over Bezwaar maken, Schulden bij de overheid, Terugvordering uitkering, Kwijtschelding, Beslagvrije voet, Huurschuld, Schuld bij de Zorgverzekeraar en nog veel meer handige informatie waaronder ook allerlei voorbeeldbrieven om instantie’s aan te schrijven.
Kijk hier voor alles: Juridische Schuld Info

Let op!
Lees alles op de desbetreffende website eerst goed door, want sommige geven alleen Gratis advies en andere helpen ook indien er verdere juridische stappen ondernomen moeten worden om u recht te krijgen. Vraag voor de zekerheid altijd van te voren of er kosten aan verbonden zijn indien het tot een procedure komt.

Tot Slot:
Deze maatschappij is aan het verloederen dankzij het afbraakbeleid van de regering VVD en PvdA en niet te vergeten de zogenaamde oppositiepartijen D66, SGP, CU en het CDA die in vele gevallen ook voor die afbraak wetten hebben mee gestemd!

Op uitkeringsgerechtigden is een ware heksenjacht gaande en de angstcultuur viert hoogtij. Je recht halen is bijna onmogelijk gemaakt en het lijkt er veel op dat men uitkeringsgerechtigden geen enkel recht van een menswaardig bestaan meer wil geven. Ik vind dat dit afgelopen moet zijn, uitkeringsgerechtigden hebben het al moeilijk genoeg zonder die heksenjacht van de staat! Ik hoop dan ook dat mijn werk hier een klein beetje bijdraagt om een uitweg te bieden in die idiote jacht om mensen al hun waardigheid af te nemen.

© Gre Hulspas 8-12-2014
update 13-12-2015
update 15-1-2015
update 22-1-2015

3 gedachten over “Heksenjacht uitkeringsgerechtigden en informatie om hun recht te halen!

  • Goedemiddag,
   Dat is ook zeker nodig aangezien er tegenwoordig in deze wereld vele uitsluitend voor zichzelf gaan en er ook vele mensen die zelf niet kunnen protesteren
   qua gezondheid of de middelen niet hebben. Ik wou maar dat veel meer mensen solidair waren met elkaar dan pas kunnen we echt wat bereiken lijkt mij.

   Groetjes Gre

 1. Goedenavond wil even iets kwijt. Mensen die al 35 ,40 en 45 jaar dienstjaren gewerkt hebben en ze staan op straat . Moeten ze niet inkorten op hun loon. Al heb je sollicitatie open staan je ben al te oud. En ook niet op zieken mensen die kanker hebben en gehandicapten die worden ook ingekort. SORRY MAAR JULLIE MOETEN DIE JONGER VANAF 16 TOT 30 JAAR aanPAKKEN. Die willen liever de heledag op hun bed liggen . Die moeten echt ingekort worden.

Geef een antwoord