Regeringsbeleid oorzaak misbruik uitkeringsgerechtigden.

Dwangarbeid kl.

Regeringsbeleid oorzaak misbruik uitkeringsgerechtigden.

Het wanbeleid van deze regering VVD en PvdA met de partners in crime D66, SGP, CU en het CDA waarvan de laatste vier op de achtergrond denken te blijven, die echter in feite ook voor 90% hun goedkeuring hebben gegeven aan al die asociale maatregelen, die dit kabinet ook steeds aan een meerderheid helpen om alles door de kamer te drammen dat moet echt stoppen.

De laatste weken wordt steeds duidelijker hoe hard en meedogenloos de partijen die ik hier boven benoem te werk gaan, dat deze partijen uitsluitend voor de euro’s gaan en het menselijke aspect totaal niet meer mee laten wegen. Gemeentes en instanties die verre bevoegdheid hebben gekregen en daardoor uitkeringsgerechtigde niet meer menselijk behandelen.

We worden letterlijk met zo veel nieuwe asociale wetten overdonderd, dat vele burgers niet meer weten wat hun rechten zijn. Al een behoorlijke tijd heb ik het gevoel dat het zo veel is en dat dit niet per ongeluk zo gedaan is maar dat dit allemaal bij een groter plan hoort om de kleine burger uit te stuffen en/of de slavernij in te gooien, en zieken gehandicapten en ouderen te elimineren, te veel om op te noemen we worden er letterlijk mee overwoekerd.

Echter ga ik hier onder toch een poging doen deze voor een deel te omschrijven om de mensen bewust te maken dat er veel meer mis is als dat vele denken en om aan te geven dat het echt 1 minuut voor twaalf is en wij in beweging moeten komen met een landelijk protest, want mensen GENOEG IS GENOEG!

Een korte tijd geleden heb ik een stuk geschreven over de ouderen die al jaren aan alle kanten gepakt worden en ook het komende jaar opnieuw de klos zijn door verregaande maatregelen van deze regering.
Deze kunt u hier lezen: http://blog.keyboardclub.nl/?p=655

Ook eerder heb ik een stuk geschreven met de naam “Mensonterende en lugubere plannen en wetten in de zorg”!
Deze kunt u hier lezen: http://blog.keyboardclub.nl/?p=684

Dit keer wil ik de misstanden vooral naar voren brengen die met het asociale beleid te maken hebben omtrent de problematiek van werkloos zijn, te werk gesteld worden met behoud van uitkering, misselijke praktijken van uitzendbureaus en bijstand.

Een korte uitleg waarom ik er voor kies mijn informatie hier onder op deze manier te delen!
Ik zet in het kort een introductie neer van de misstand en daar onder een internetlink waar u het hele verhaal kan lezen. Dit is omdat er veel werk zit in deze stukken schrijven en ik de schrijvers en schrijfster het krediet gun van hun eigen werk. Mijn eigen werk is ongevraagd meerdere keren gestolen door de website “Stop de Bankiers”, dat wil ik deze mensen niet aandoen. De laatst genoemde website kopieert het ongevraagd, haalt mijn naam er af en doet dan of zij het zelf geschreven hebben, zo hoort dat niet in de schrijverswereld dat doe je elkaar niet aan, vandaar mijn manier van berichtgeving.

1.Basisrecht van leven:
Om te beginnen met Jetta Klijnsma van de PvdA, die de Nederlanders het basisrecht van leven af neemt. De maatregelen betekenen het einde van het basisrecht van iedereen op voedsel, kleding en een dak boven het hoofd.
Lees verder: http://www.soulvability.nl/2014/04/25/klijnsma-komt-met-meest-asociale-maatregel-sinds-colijn/

2.Akkoord over aanpassing plannen bijstand en Wajong:
Zo is afgesproken dat jonggehandicapten (Wajong’ers) weliswaar worden herkeurd en 5 procent van hun uitkering moeten inleveren. In de bijstand blijft de kostendelersnorm van kracht en geldt een verhuisplicht. De kostendelersnorm betekent dat de uitkering daalt bij meerdere uitkeringen, omdat kosten gedeeld kunnen worden. De verhuisplicht wil zeggen dat bijstandsontvangers een baan buiten hun regio moeten accepteren en daar desnoods voor moeten verhuizen. Daarbij is zeker geen rekening gehouden met de nodige verhuiskosten waar vele geen geld voor hebben. Ook is het zo dat Staatssecretaris Martin van Rijn heeft beslist dat mensen thuis verzorgd moeten worden, hoe stelt hij zich dat dan voor als de familieleden door zo’n verhuizing ver van elkaar wonen?
Lees verder: http://www.nu.nl/politiek/3691866/akkoord-aanpassing-plannen-bijstand-en-wajong.html

3.Het UWV zet terminale kankerpatiënten aan het werk:
Dit gaat voor mij echt een halte te ver, kankerpatiënten die herkeurt worden tijdens hun ziekteproces en dan aan het werk gezet worden. Waarvan één uiteindelijk zelfmoord pleegde omdat hij niet meer tegen de druk van het UWV bestand was. Meerdere kankerpatiënten lopen daar tegenaan zoals u in de link hier onder ook kan lezen, volgens landelijk expert Tomas Rejda neemt het aantal schrijnende dossiers toe, dat is toch onverteerbaar.
Lees verder: http://www.joop.nl/leven/detail/artikel/29532/

4.Win een week lang personeelsuitbreiding:
Tempo-Team geeft namelijk 4 specialisten weg die een week lang gratis een bedrijf komen versterken, hoe wanstaltig is dit en ja mag dit wettelijk wel?
Lees verder: http://www.wineenweekpersoneelsuitbreiding.nl/

5.Uitzendbureau verloot Oost-Europees personeel:
Uitzendbureau Lugera verloot onder de borrel Oost-Europees personeel. De manier waarop de aandacht wordt getrokken en met mensen wordt omgegaan, zegt veel over het bedrijf, vindt Albert Jan Maat, voorzitter van land- en tuinbouworganisatie LTO Nederland. ‘Respectloos, smakeloos en buitengewoon denigrerend tegenover mensen die hier op zoek zijn naar werk.
Lees verder: Uitzendbureau houdt verloting personeel

6. Ontslagen TNT werknemers opnieuw illegaal in dienst bij TNT:
Vakbond Abvakabo FNV beschuldigt koeriersbedrijf TNT Express ervan dat het ontslagen werknemers opnieuw inhuurt, terwijl die nog een WW-uitkering ontvangen. ”Dat is een constructie die niet deugt en illegaal is”, zegt Etienne Haneveld, bestuurder bij de bond zaterdag. De vraag is dan ook wie roept TNT tot de orde?
Lees verder: http://www.nu.nl/economie/3929406/tnt-neemt-wwers-illegaal-in-dienst.html

7.Veel misstanden bij werken met behoud van uitkering:
Er sprake is van verdringing van regulier werk, mensen die slecht behandeld worden en dat bijna geen van de bijstandsgerechtigden normaal loon voor reguliere werkzaamheden krijgt. Meerdere gemeenten profiteren van goedkope arbeidskrachten, die geen loon ontvangen, maar werk moeten doen dat bij de gemeenten blijft liggen’, zegt Leo Hartveld, vicevoorzitter van de FNV. Waar halen deze mensen dan hun recht is de vraag, vele zijn onmenselijk behandeld en weten niet wat te doen.
Lees verder: http://www.nu.nl/economie/3199258/fnv-ziet-veel-misstanden-bij-werken-met-behoud-van-uitkering.html

8.Toegang tot Rechtshulp door Fred Teeven beperkt:
Ook hier ( zie punt 7) is dan de vraag weer, waar halen deze mensen hun recht, aangezien Staatssecretaris Fred Teeven ( Justitie) de toegang tot rechtshulp heeft beperkt en dit kabinet zich niet langer verantwoordelijk acht voor deze misstanden en dan zegt dat je dit recht bij de rechter zal moeten uitvechten.
Lees verder: http://www.nu.nl/politiek/3524911/kabinet-beperkt-toegang-gesubsidieerde-rechtsbijstand.html

9.Meldpunt misstanden uitkeringen:
Op Facebook is een pagina met de naam “Meldpunt misstanden uitkeringen” waar ik elke dag lees en bijna van mijn stoel val van de verhalen die daar geschreven worden. In vele gevallen worden mensen door gemeentes te werk gesteld op een manier die niet menselijk meer is te noemen. Ook kunt u daar vele misstanden lezen van mensen die doordat zij geen dak meer boven hun hoofd hebben en telefonisch dan niet bereikbaar zijn ook het recht op een uitkering verliezen, allemaal onmenselijke zaken waarvan ik denk in wat voor een land leven wij nu eigenlijk nog! En waar kunnen deze mensen nu nog hun recht halen.
Lees verder: https://www.facebook.com/groups/177207305762866/

10.Dwangarbeiders vertellen hun verhalen:
Doorbraak strijdt al geruime tijd tegen dwangarbeid, het regime waarbij mensen met een bijstandsuitkering worden gedwongen om onbetaald en zonder rechten te werken. Weigeren ze, dan hangt hen een strafkorting boven het hoofd die op kan lopen tot wel 100 procent met een duur van 3 maanden. Flink wat dwangarbeiders deelden hun verhaal met deze website, vele daarvan laten u zien hoe ongelooflijk rechteloos deze mensen zijn geworden door deze regering met zijn gedogers.
Lees hier de verhalen: Verhalen van dwangarbeiders

11.Opgelet, wanneer je als vrijwilliger te werk gesteld wordt zijn er regels!
Vanaf 1 januari 2015 kunnen gemeenten mensen met een uitkering op grond van de WWB, IOAW en IOAZ, verplichten tot een tegenprestatie. (Vrijwilligers)organisaties realiseren zich nog onvoldoende dat deze mensen geen vrijwilligers zijn, waardoor er andere regels gelden. Mensen die als tegenprestatie vrijwilligerswerk doen, vallen niet onder de vrijwilligersverzekering, kunnen geen vrijwilligersvergoeding ontvangen en hebben een opdrachtgever/opdrachtnemersverhouding met de gemeente. De gemeente is verantwoordelijk voor uw welzijn en moet dus een Verzekering voor u afsluiten! Vele gemeentes zijn nog niet toegekomen aan deze dingen, dus kijk goed of ze een verzekering voor u afgesloten hebben en zo niet attendeer hun dan daarop!
Lees verder:  http://www.vrijwilligerswerk.nl/?content=%2F890

12.UWV stuurt werkzoekenden naar oplichters:
Uitkeringsfabriek UWV stuurt werkzoekenden regelrecht in de armen van Poolse oplichters. Via de UWV-website worden uitkeringsgerechtigden opgeroepen te solliciteren bij een spookbedrijf in Amsterdam, dat kopieën van identiteitsbewijzen aftroggelt om daar vervolgens mee te kunnen frauderen.
Lees verder: Naar oplichters gestuurd door het UWV

13.Verplicht werkzaamheden in een reguliere functie(werkverdringing:
FNV Bondgenoten zegt steeds vaker te worden geconfronteerd met werknemers in het stads-, streek- en taxivervoer die hun baan verliezen om later te constateren dat hun werk door vrijwilligers wordt gedaan.
Lees verder: http://www.nu.nl/economie/3836407/fnv-pakt-werkverdringing-openbaar-vervoer.html

14.FNV breidt meldpunt werkverdringing uit:
Het komt steeds vaker voor dat mensen aan het werk zijn zonder dat zij daar een beloning voor krijgen. Denk aan gemeenten, die mensen die in de bijstand zijn beland zonder loon aan het werk zetten in de groenvoorziening, de post, de zorg, het vervoer of een andere sector. Op de link hier onder staat ook waar u werkverdringing kunt melden.
Lees verder: http://www.boom-in-business.nl/nieuws.asp?id=23-10711

15.Actieplan “55-plus werkt”, werkt vooral voor het UWV:
Het komt er eigenlijk op neer, u werkt eerst twee maanden gratis met behoud van uitkering. Dan moet het bedrijf u een half jaar in dienst nemen, vaak ook nog met een nul urencontract. En daarna sta je weer op straat!
Lees verder: Actieplan 55+ werkt in voordeel UWV

16.Wat verandert er vanaf 2015 in de bijstand?
De overheid gaat de regels rond de bijstand aanpassen, Er komen strengere eisen voor mensen met een bijstandsuitkering. Gemeenten kunnen een tegenprestatie vragen voor de uitkering. En huishoudens met verschillende uitkeringen mogen niet meer geld ontvangen dan nodig.
Lees verder: Alles over de veranderingen bijstand 2015

17.1Dwangarbeid makerijen Amsterdam:
Gepubliceerd op 23 nov. 2014Dwangarbeid makerijen – bij Amsterdamse haven bedrijf werken 70 mensen met behoud van uitkering. Er zijn 70 mensen bij Panter, onderdeel van DWI Amsterdam ingesteld gratis te werken. Zijn dat de perspectieven banen?
Kijk hier het filmpje: Dwangarbeid makerijen Amsterdam

17.2Wethouder Kajsa Ollongren over de Dwangarbeid in Amsterdam:
Volgens mij is dit mensenhandel en werkverdringing van de hoogste plank , een beleid van deze regering om die bedrijven van goedkope zo niet gratis werknemers te voorzien oftewel de gemeente Amsterdam overtreedt hier massaal de wet want mensen aan het werk zetten op plaatsen van een gewone baan is werkverdringing en verboden!
kijk hier het tweede filmpje: Dwangarbeid in Amsterdam

18.Werk met behoud uitkering DC Solar oneerlijke concurrentie:
Uit de berichtgeving bleek dat er Utrechtse bijstandsgerechtigden bij dit bedrijf werken. “DC Solar betaalt deze mensen geen loon”, schrijft Opgelicht. “Als het klopt dat de gemeente uitkeringsgerechtigden naar DC Solar heeft verwezen, is er volgens ons sprake van oneerlijke concurrentie. Immers is het zo dat werken met behoud van uitkering, deel moet uitmaken van een re-integratietraject, dus een opstap naar loonvormende arbeid of opleiding.
Lees hier verder: Oneerlijke concurrent en werkverdringing

19.Vacature verkoopster softdrugs (UWV)
In de Telegraaf van 27.12-2014 staat het volgende bericht, het UWV biedt een werkzoekende mevrouw een baan aan als verkoopster van softdrugs. Bij navraag gaf het UWV als antwoord ‘dat softdrugs gedoogd gedoogt word’. Wat is dat nu voor antwoord, prostitutie wordt ook gedoogd betekent dat dan dat deze mevrouw ook zo te werk gesteld kan worden door het UWV? Mij gaat dit te werk stellen op die manier wel een halte te ver aangezien deze mevrouw moedwillig door het UWV een bepaald milieu wordt in gegooid!
Bron: Vacature softdrugs verkoopster bij UWV

20.Minister Asscher PvdA liegt tegen de kamer over de boetetargets UWV:
Het UWV hanteert boetetargets om de Fraudewet rendabel te maken. De uitkeringsorganisatie nam dit jaar honderd extra controleurs in dienst om boetes uit te delen, onder de voorwaarde dat ze zichzelf zouden terugverdienen. “En liefst nog wat meer in het laatje brengen,” lezen we in het UWV Magazine van juni 2014 (pdf). Volgens Minister Asscher is er geen sprake van een boetetarget, boetequotum of wat dies meer zij. Die geruststelling kan ik de Kamer als verantwoordelijke voor UWV geven. Waarbij hij dus glashard liegt tegen de kamer maar dat schijnt tegenwoordig heel normaal te zijn en geen gevolgen te hebben onder de regering Rutte! Met deze maatregel is er een ware heksenjacht geopend op de uitkeringsgerechtigden en menigeen wordt dan ook als een crimineel behandeld.
Lees verder: Leugens van Asscher over boetetargets

21.Vijftig euro per maand voor jong afgestudeerden:
Afgestudeerde jongeren studenten krijgen een kans op een tijdelijke baan: zes maanden met kans op verlenging met nog eens een half jaar. En het wordt betaald: 50 euro per maand. Netto. En dan durven ze te spreken van een ‘kans’, terwijl dit volgens mij de reinste uitbating en ontduiking van het minimumloon.
Lees verder: Voor 50 euro per maand werken

22.Sociale Dienst Amsterdam:
Uitzendbureau Careermakers in Amsterdam biedt uitkeringsgerechtigden aan voor minder dan de helft van het minimumloon. De Sociale Diensten dwingen de uitkeringsgerechtigden om zich hier in te schikken, want anders wordt hun uitkering afgepakt. Zo moet iedereen zijn of haar werktijd steeds goedkoper gaan verkopen. De bedrijven die zo gefixeerd zijn op hun loonsom en hun winstmarge worden er enthousiast van. Uitkeringsgerechtigden moeten daar werken voor 4 euro per uur terwijl het wettelijk minimumloon ligt op 8,53 euro per uur volgens mij de reinste uitbuiting.
Bron: Het Parool/Amsterdam

Tot slot, er zitten 2,5 miljoen mensen onder de armoedegrens:
Het rapport is een uitgave van Platform31 uit Den Haag, een kenniscentrum voor stedelijke en regionale ontwikkeling, en het European Urban Knowledge Network (EUKN). Het risico van armoede en sociale uitsluiting onder kinderen nam afgelopen 5 jaar toe met 1,5 procent tot 17 procent. In totaal leven 604.000 Nederlandse kinderen onder de armoedegrens.
Lees verder: 2,5 miljoen mensen onder de armoedegrens

Zo ziet u maar hoe er door dit beleid van deze regering met uitkeringsgerechtigden omgegaan wordt en dit is nog maar het topje van de ijsberg. Het afbraak beleid van de regering VVD en PvdA met hun partners in crime D66, SGP, CU en CDA hebben gemeentes en instanties verregaande bevoegdheden gegeven en dit is het resultaat. Een mensonterende behandeling van werklozen en andere uitkeringsgerechtigden en indien men een protest laat horen komt al snel de dwangregel tevoorschijn dat u anders gekort wordt of zelfs voor 3 maanden helemaal geen uitkering krijgt.

In mijn beleving kunnen wij deze onrechtvaardigheden maar op één manier stoppen en dat is met een Grote Landelijke Actie waarbij wij eisen dat dit kabinet van VVD en PvdA aftreedt! Genoeg is Genoeg, de tweedeling in dit land wordt dankzij dit beleid steeds groter en deelt ons land compleet in tweeën. Wanneer de grote actie een feit is zal ik er zeker bij zijn en ik hoop u ook!

© Gre Hulspas 21 nov. 2014…
update 29-12-2014
update 1-1-2015
update 8-1-2015

9 gedachten over “Regeringsbeleid oorzaak misbruik uitkeringsgerechtigden.

 1. alweer demonstreren is geen ned die van zijn luie reet komt , op fb klagen schelden en weet ik niet wat allemaal , maak dan concreet wanneer zo,n dermonstratie is dat er bussen zijn voor de mensen die geen vervoer hebben , maar dat ge blah blah b;ah heeft niemand wat aan ned wordt derde wereldland .

  • Hoi Thea,
   Zeker heb je daar een punt, mensen klagen veel ook op facebook en wanneer er een demonstratie georganiseerd wordt komt maar een klein deel echt ook opdagen. Maar wat ook het geval is, de bonden hebben een lange tijd met deze regering hand in hand gezeten en juist die zijn de aangewezen organisatie om zoiets echt goed te regelen, helaas heulen deze nog steeds veel te veel met de politici. En de media komt eigenlijk nu pas een beetje op gang met de berichtgeving over wat allemaal gaat veranderen in 2015 en ook nu doen ze dat heel gebrekkig en worden gecensureerd door de overheid. Dus vele mensen tasten nog in het duister en hebben nauwelijks een idee wat er gaande is en wat hun te wachten staat in 2015 en geloof mij dat is niet weinig. Allemaal medeoorzaken waarom er hier nog niet veel mensen warm lopen voor een grote actie, terwijl deze er wel dringend moet komen. Ik denk in 2015 zullen we daar de omslag van zien want dan gaan vele merken en heel hard voelen wat al die nieuwe maatregelen echt betekenen voor hun bestaan. Dan hoop ik ook dat de bonden dit oppikken want dan zijn de burgers er aan toe om een grote actie daadwerkelijk te steunen en daarvoor zal ik ook blijven vechten.

   Liefs en Groetjes Gre xx

 2. Steeds meer mensen voelen zich verlaten door politiek en vakbond. Ik kijk met belangstelling uit naar het nieuwe jaar.
  Maar als je demonstreet weet je dat velen het met je eens zijn, ook al zijn ze niet fysiek aanwezig.
  Johan

  • Dag Johan,

   Zeker is het zo dat vele mensen zich in de steek gelaten voelen door de politiek, zeker wel de zieken, gehandicapten, ouderen, uitkeringsgerechtigden en ja iedereen die juist extra zorg nodig heeft ook kinderen met een psychische aandoening. ik vrees heel erg het volgende jaar, vele mensen die ik net benoemde zullen extra de dupe zijn van het wanbeleid van deze regering. Wanneer ik lees hoe ze alle zwakkere mensen in de samenleving gaan aanpakken gaan letterlijk mijn haren overeind. 2015 zal een heel zwaar jaar worden voor vele. Veel van deze mensen kunnen ook niet demonstreren gewoonweg omdat dit hun lichaam niet toelaat, dus ik denk het is onze menselijke plicht om voor hun op te komen en hun bij te staan en indien nodig voor al die mensen actie te voeren tegen deze afbraakregering van VVD en PvdA met zijn zogenaamde gedogers D66, SGP, Cu en CDA. De laatste vier partijen hebben namelijk ook Voor deze plannen gestemd en dit kabinet helaas steeds aan een meerderheid geholpen al die nieuwe asociale hervormingen er door te voeren.

   Bedankt voor je berichtje en groetjes,

   Gre

 3. Ik loop al heel lang met de gedachten. Waarom de banken niet voor het gerecht worden gegooid. maar weet zelf de aanpak niet om het te doen. Simpel uitgelegd ben ik van mening als de banken onze betaal rekening rente kunnen af pakken. Hoef ik geen abonnement geld meer te betalen meer ervoor. Een spelde prikje misschien,maar doe dat is maal 12 miljoen Nederlanders.

  • Dag Heino,
   Allereerst natuurlijk bedankt voor je bezoekje aan mijn blog en je berichtje. In mijn beleving denk ik zeker dat je gelijk hebt waar het niet dat het kapitaal ( dus de banken) de macht hebben. Deze in feite bepalen in grote lijnen wat er wel en niet gebeurt dus een proces aanspannen zal tegen een hoop muren oplopen zo is helaas nu nog steeds ons zieke systeem.

   Groetjes en een fijne jaarwisseling, Gre

 4. Beste Gre bedankt voor uw verzet en het aantonen van dit wanbeleid dat een heel volk naar de afgrond leidt.
  Ik ben het vertrouwen in de politiek al heel lang kwijt maar begin nu ook het vertrouwen in de mensen ook te verliezen.
  Ik bedoel: ik ben hartpatiënt en totaal afgekeurd maar wel lid van de bond en meerdere mensen die ik ken maar als er een protest actie is bv.koopkracht en goede banen dan willen ze niet mee omdat ze het te druk hebben met bijklussen
  M.a.w.ze zijn dan wel lid van de bond maar vinden dat anderen de kolen uit het vuur moeten houden.
  Moet ik dan voor die slappe mensen vechten voor hun baan!!

 5. Ten eerste complimenten met je blog en de wijze waarop je het vermeld met bronvermeldingen

  Ik heb nog een update voor je, verplicht bloemen vouwen in Aalten met behoud van uitkering waarbij het bedrijf en de gemeente zelf flink geld overhouden over de rug van uitkeringsgerechtigden.

Geef een antwoord