De griepprik, zinvol of een melkkoe?

Griepprik1 

De griepprik, zinvol of een melkkoe?
Het is oktober, de tijd dat de oproepen voor de griepprik verzonden worden, het zijn er ongeveer zo’n 4 miljoen. Vele patiënten zullen zich ongeduldig en bezorgd afvragen of ze hem nog krijgen, toch zitten er ook mensen tussen die zich afvragen of het wel zinvol is en of het niet een stunt is van de farmaceutische industrie. Een ieder zal daarin zelf een afweging moeten maken want deze griepprik kost de samenleving miljoenen euro’s.

Ontwikkeling griepprik.
Het griepvirus is een snel muterend virus, voor het maken van vaccins maakt men gebruik van de ongeveer 400 reeds bekende virussen. Hiervan wordt ongeveer 10% in het te maken vaccin verwerkt waarbij men gebruik maakt van die virussen die het meest lijken op het influenza virus van het voorafgaande jaar.
Lees verder op de bron: http://urubin.com/forums/showthread.php?tid=48573

Bijverschijnselen.
Laten we ook niet vergeten dat men vaak beweert dat de griepprik nauwelijks of geen bijverschijnselen heeft terwijl dat wel degelijk zo is, het zijn er meer als dat u denkt. Deze ontstaan vooral doordat uw afweersysteem denkt dat er sprake is van een echte infectie en kunt u lezen bij de onderstaande link.
Bron Bijverschijnselen griepprik: http://www.apotheek.nl/Medische_informatie/Medicijnen/Producten/Griepprik.aspx?mId=10704&rId=1395 

Griepprik bij ouderen.
In Zembla ( 2013) stelt directeur van Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) Roel Couthino dat het griepvaccin dat jaarlijks aan miljoenen Nederlanders wordt gegeven, zijn werk slecht doet. Het vaccin werkt in het bijzonder slecht bij ouderen en mensen die al kampen met gezondheidsproblemen. Dat beeld wordt bevestigd door Viroloog Ab Osterhaus hij zegt dat de werking van het griepvaccin in eerdere onderzoeken te positief is neergezet.
Bron: http://zembla.incontxt.nl/seizoenen/2010/afleveringen/20-11-2010/bijwerkingen-griepprik-in-kaart-gebracht

Cijfers overlijden.
Het is zo, wanneer we de feiten op een rij zetten dat de RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) stelt dat elk jaar tussen de 1000 en 2000 mensen overlijden aan de gevolgen van griep. Het CBS heeft dit nog eens nagerekend en komt uit op 100 a 200 sterfgevallen per jaar. Een gigantisch verschil dat tot nadenken stemt aangezien er nooit gedegen onderzoek gedaan is.
Bron: http://sargasso.nl/zin-en-onzin-van-de-griepprik/ 

Onderzoek.
De volgende vraag is dan ook, is er minder sterfte door de griepprik? Dat wordt gesuggereerd, echter wordt dit in geen enkel onderzoek onderbouwd. Het is zelfs zo, het RIVM tussen de regels toegeeft dat een griepvaccinatie nauwelijks effect heeft.
Bron: http://www.centrumnatuurlijkwelzijn.nl/griepprik-zin-of-onzin/ 

Griepprik/ medewerkers in de gezondheidsdienst.
Slechts een kleine minderheid van de medewerkers in de gezondheidszorg laat zich inenten tegen de griep. In de winter van 2012-2013 haalde gemiddeld 13 procent van alle artsen, verplegers en ander medisch personeel een griepprik, ik vraag mij dan af waarom.
Bron: http://www.nu.nl/gezondheid/3894535/weinig-artsen-en-verplegers-halen-griepprik.html

Zinvol of melkkoe.
Heeft het dan allemaal wel zin vraag u zich misschien af, de farmaceutische industrie zal ongetwijfeld zeggen van wel want zij verdienen er gigantisch veel geld aan, maar toch zijn er nu ook huisartsen die de zin van de griepprik bestrijden, onder andere huisarts Hans van der Linde. Die daardoor de woede op zijn hals haalde van de RIVM. Roel Coutinho, directeur infectieziekten bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in Bilthoven, eist dat huisarts Hans van der Linde uitlatingen terugneemt waarin hij de wetenschapper beschuldigt van belangenverstrengeling bij de discussie over griepvaccinatie. Coutinho en zijn werkgever RIVM stappen naar de rechter die hem uiteindelijk in zijn ongelijk stelt.
Bron: http://www.trouw.nl/tr/nl/4516/Gezondheid/article/detail/3009782/2011/11/02/RIVM-sleept-huisarts-voor-de-rechter.dhtml 

Tot slot.
Het is een gegeven dat het artsen zelf niet in de griepprik geloven en een feit dat vele huisartsen zichzelf niet vaccineren. Zelf zou je kunnen zeggen “baat het niet dan schaad het niet”, gewoon de griepprik nemen, dat zal ieder voor zichzelf moeten bepalen. Ik heb slechts een aantal feiten op een rijtje gezet om u te informeren.

Wel ben ik van mening dat als iemand gezond leeft, ik bedoel daarmee gezond eet, sport en een goede nachtrust neemt, deze zelf ook zijn immuunsysteem goed op peil kan houden zeker al een heel stuk gewonnen heeft indien men griep krijgt, het is immers zo dat de griepprik geen garantie is dat je geen griep krijgt, maar dat je het minder krijgt en sneller herstelt, althans zo wordt beweert. Natuurlijk op voorbehoud dat men in staat is deze drie stappen ook te volbrengen, dat geldt helaas niet voor alle mensen die de griepprik aangeboden krijgen.

Zo u heeft kunnen lezen zijn er vele verschillende meningen in de gezondheidszorg met betrekking tot de griepprik, de één prijst hem de hemel in en de volgende vindt het helemaal niets en sommige hebben ernstige twijfel over de werking van de vaccinatie. De farmaceutische industrie verdient in ieder geval gigantisch veel geld aan de griepprik en huisartsen krijgen gemiddeld €10 per vaccinatie dus voor hen ook een leuke verdienste, tel daarbij op alle voors en tegens en vraag jezelf dan af is de griepprik zinvol of misschien toch een melkkoe.

© Gre Hulspas 5 okt. 2014

Een gedachte over “De griepprik, zinvol of een melkkoe?

  1. Ligt aan de persoon zelf denk ik ik haal hem wel want als je hem niet haalt en je word ziek blijf je kwakkelen weet dat uit het verleden toen was dat nog niet gebruik het al heel lang en toen ik een keer niet kon pff maar dat is denk ik persoonlijk

Geef een antwoord