Mensonterende en lugubere plannen en wetten in de zorg!

zorgellende2

Mensonterende en lugubere plannen en wetten in de Zorg.

De laatste tijd verbaas ik mij steeds meer en meer wat dit kabinet van VVD en PvdA met de gedoogpartners SGP, ChristenUnie en D66 uitdenkt in de zorg. Mensonterende voorstellen die armoede en eenzaamheid brengen onder vele burgers, vooral onder de ouderen, gehandicapten en mensen met het minimum. Zelfs een voorstel van de Jong Democraten (D66) die denken het recht te hebben op de stoel van God te gaan zitten! Hier onder een overzicht van de voorstellen en akkoorden die de laatste tijd in de zorg tevoorschijn kwamen. Het zal zeker niet alles zijn, maar het geeft een beeld hoe verschrikkelijk fout en onmenselijk omgegaan wordt met de burgers van dit land. Als Nederlander, schaam ik mij echt dood voor het beleid wat in mijn eigen land gevoerd wordt!

De Kankerpolis:
De zorgplannen van Minister Edith Schippers (VVD) nemen naar mijn idee lugubere vormen aan. Zij pleit voor de invoering van de Kankerpolis, uiteraard spreekt het voor zich dat er aan deze extra polis natuurlijk ook een prijskaartje zit die voor armen mensen te duur is! De nieuwe polis gaat naar verluidt slechts dertig euro per maand kosten voor mensen die kunnen aantonen dat ernstige vormen van kanker niet in hun familie voorkomen.
Bron: Manco Magazine

Maximaal €80.000 voor een leven:
Jong Democraten ( D66) pleiten voor een prijsplafon wat een levensjaar maximaal mag kosten, daarmee gaan ze naar mijn mening zitten op de stoel van God.
Bron: The Post Online

Die maatregel is een onderdeel van het zorgplan dat de jongerenorganisatie op 14 september bij Een Vandaag presenteert, en op 19 september aan minister Schippers (VWS) overhandigt.
Bron: Jong Democraten

Dagelijkse Doucherecht ouderen en gehandicapten:
D66 en PvdA willen, met steun van D66, een passage uit de wet halen waarin onder meer het recht op een dagelijkse douche en hulp bij de gang naar het toilet is opgenomen.D66 en PvdA willen dat mensen dat zelf regelen in een afspraak met een zorgaanbieder. ‘Maatwerk’, noemden de partijen het. De PVV sprak van een ‘schande’!
Bron: Doucherecht

Dagelijkse Douchebeurt is inmiddels verdwenen door D66 en de PvdA!
Inmiddels heeft de PvdA en D66 hun zin gekregen en is de dagelijkse douchebeurt verdwenen, ik vraag mij af of de politici van de PvdA en D66 ook maar één keer in de week douchen…ik waag het te betwijfelen en vind het echt een schande dat zij dit door gedramd hebben. De gevolgen zijn vervuiling, vereenzaming en verpietering voor hoogbejaarden van ons land.
Bron: PvdA en D66 laten ouderen verder in de steek

De Armoedepolis ( Zorgverzekering):
De Armoedepolis waarvan Minister Edith Schippers ( VVD) beweert dat hij de tweedeling in de zorg niet groter maakt. Natuurlijk is dat niet de waarheid immers is het zo dat als je weinig geld hebt en de goedkope polis neemt wordt je beperkt in je keuzevrijheid en wanneer je de duurdere variant neemt omdat je meer kan betalen krijg je de keuzevrijheid wel. Dus terecht opnieuw een tweedeling in de zorg.
Bron: De Stentor.nl

Met Budgetpolis niet naar academisch ziekenhuis:
Nog meer tweedeling in de zorg, mensen die kiezen voor een budgetpolis kunnen niet terecht bij alle academische ziekenhuizen omdat de zorgverzekeraars daar geen contracten mee hebben afgesloten. Mensen die toch in een academisch ziekenhuis belanden als hun verzekering dat niet dekt, moeten een deel van de rekening zelf betalen. Dat kan fors oplopen volgens de NPCF.
Bron: Budgetpolis/Academisch Ziekenhuis

Mantelzorgers horen uit liefde hun baan op te zeggen:
Staatssecretaris Martin van Rijn ( PvdA) ontkent problemen mantelzorgers en zegt: “Mantelzorg kies je uit liefde”! Wanneer een mantelzorger voor een ouder en/of familielid gaat zorgen zal deze zijn baan op moeten zeggen en vele zullen dan in financiële problemen raken, Staatssecretaris Martin van Rijn vindt dat dit geen probleem mag zijn aangezien je mantelzorger wordt uit liefde. Een kromme redenering die nergens op slaat.
Bron: Joop.nl

Mantelzorgers vanaf 5 jaar oud?
Krijgen we mantelzorgers van vijf jaar oud? In een WMO protocol van een gemeente, las ik de richtlijnen om huishoudelijke hulp te kunnen krijgen. Ik citeer: ‘Van kinderen vanaf vijf jaar wordt verwacht dat zij taken kunnen verrichten zoals licht huishoudelijk werk, boodschappen doen, etc.’
Nog een schokkend regeltje: ‘Er wordt géén rekening gehouden met school of hobby van het kind dat mee moet helpen in huis.’ Tenenkrommend! Waar ligt de grens? Kleine kinderen moeten vooral kind kunnen zijn. Ze moeten kunnen spelen, leren, ontdekken, groeien.
Bron: Supportersbeurs 

Verzorgingshuizen sluiten:
Ruim 15.000 hoogbejaarden die een jaar geleden nog recht hadden op een bed in een verzorgingshuis moeten dit jaar noodgedwongen thuis blijven wonen. Honderden verzorgingshuizen sluiten. Sinds 1 januari komen ouderen met de indicatie zorgzwaartepakket (zzp) 3, het verzorgingshuis niet meer in. Dat zijn veelal 80-plussers die moeilijk ter been zijn, weleens iets vergeten, hulp nodig hebben bij het uit bed komen, bij het douchen of de maaltijd. In een verzorgingshuis zouden ze tot 12 uur hulp per week krijgen, maar volgens de nieuwe normen is ‘zzp 3’ gezond genoeg om met de nodige thuiszorg zelfstandig te blijven wonen. De groep ouderen die het verzorgingshuis niet meer inkomt, loopt de komende 4 jaar op van 15.000 tot 56.000 in 2018.
Bron: Algemeen Dagblad 

Kaalslag thuiszorg:
Duizenden ouderen, zieken en gehandicapten hebben de afgelopen weken van hun gemeenten te horen gekregen dat zij vanaf 1 januari volgend jaar geen of veel minder thuiszorg krijgen. Ze moeten maar een beroep doen op hun familie, buren of andere vrijwilligers. De gevolgen van de decentralisatie van grote delen van de zorg naar de gemeenten beginnen nu zichtbaar en voelbaar te worden en zal in 2015 een gigantisch maatschappelijk probleem veroorzaken.
Bron: Telegraaf

Eigen Bijdrage, kinderen psychische aandoening: 
Vanaf 1 januari moeten kinderen die als gevolg van een psychische aandoening niet langer thuis kunnen blijven en in een instelling verblijven, een eigen bijdrage betalen. Die kan volgens GGZ Nederland oplopen tot 1500 euro per jaar. Dit bedrag komt bovenop andere kosten die ouders moeten betalen wanneer hun kind behandeld wordt voor een psychische aandoening. Zij betalen vaak al reis- en verblijfskosten, aldus GGZ Nederland. GGZ Nederland heeft ‘ernstig bezwaar’ gemaakt tegen de eigen bijdrageregeling in de Jeugdwet.
Bron: Zorg Welzijn.nl

Tot slot zou ik willen zeggen, dit kabinet van VVD en PvdA met hun gedoogpartners SGP, ChristenUnie, CDA en D66 gaat maar door en door, naar mijn inzicht moet dit echt stoppen. Het is voor mijn gevoel meer dan genoeg geweest iedere burger van dit land dus ook ouderen, gehandicapten en mensen rond het minimum hebben recht op een menswaardig bestaan, wat de staat ze nu niet meer wil geven. Als Nederlander, schaam ik mij echt dood voor dit beleid en de beleidsmakers van dit land.

© Gre Hulspas 20-09-2014—update 15-02-2014

14 gedachten over “Mensonterende en lugubere plannen en wetten in de zorg!

 1. Luguber dat de Jonge Democraten (D66) dit voorstellen/voorstaan.
  Nog luguberder is, dat het KWF schijnbaar deze mening deelt.
  KWF zal ook nooit zeggen, iets tegen kanker te hebben gevonden, want dan stoppen de donaties.
  En dat kost te veel.
  Maar….een mensenleven berekenen op 80.000 euro?
  Waarom stoppen we onze giften aan het KWF niet, zeggen we ons lidmaatschap, als u dat hebt, van de D66 op, en stoppen we met belasting betalen, zodat we zelf die 80.000 op kunnen hoesten?
  Let wel, belasting betalen we over: Benzine, Voedsel , Salaris, etc etc wat denkt u daaraan kwijt te zijn?
  Politieke partijen zijn gek geworden om een mensenleven in geld uit te drukken, waarom luisteren we (17 miljoen nederlanders) nog naar het gepeupel van 150 man in de 2e kamer !

  • Beste HB,

   Heel erg bedankt voor je bezoekje aan mijn blog en je berichtje onder dit artikel. Ja, al deze dingen naar mijn mening de waanzin ten top en zeker ook dat in waarde uitdrukken van een mensenleven, ik ben van mening dat de regering en/of een arts niet op de stoel mag gaan zitten van God. En wat KWF betreft, nee ik ben zeker geen lid van D66, dat zou in mijn geval bijna vloeken betekenen 🙂 en ik geef aan zo’n organisatie geen giften. Ook ik vraag mij vaak af waarom pikken alle burgers dit nog en helaas het lijkt wel of vele in slaap zijn gevallen of misschien alleen nog voor eigen gewin gaan en nog weinig naar een medemens kijkt of voor hun op de barricade wil staan…..helaas is dat de realiteit op het moment in dit land. In mijn beleving moeten we massaal in opstand komen tegen dit asociale afbraak beleid waar een aantal dingen werkelijkheid zijn geworden die ik nooit voor mogelijk had gehouden.

   Hopelijk wordt Nederland wakker en laat aan de politiek eindelijk haar tanden zien!

   Groetjes Gre

 2. Bedankt dat je deze dingen zo helder en duidelijk voor iedereen op een rij zet.
  Zo las ik ook het stukje over de trombose dienst en het eigen risico.
  Ik werk zelf in de zorg en ik kom vaak kennis te kort om mijn eigen collega’s goed te informeren over wat er met ons werk gebeurt en gaat gebeuren: bijv: mijn vraag gaan jullie stemmen? ong. de helft zegt ja. Dat is al schrikken! maar dan: op wie dan? Tja, wij hebben net een eigen huis gekocht dus…. Het subtiel met angst infiltreren is een kunst die de huidige regering perfect beheerst.

  • Dag John,
   Allereerst geen dank, maar jij bedankt voor je bezoekje aan mijn blog en je berichtje onder dit artikel. Ik probeer zo veel mogelijk de mensen te informeren omdat vele soms niet alles weten wat voor plannen deze afbraak regering heeft en de titel zegt denk ik genoeg hoe ik over deze wetten en plannen denkt naar mijn idee echt mensonterend. Het moet voor jullie als werkende in de zorg toch zeker ook ontzettend moeilijk zijn om met al die bezuinigingen nog een beetje je werk te kunnen doen lijkt mij, en dan het zwaard wat er hangt dat er zo veel mensen ook nog ontslagen zijn en gaan worden ik vind het echt heel erg wat ze aanrichten ook voor jullie op de werkvloer. Deze regering met zijn gedoogpartners want ja je kan ze nog moeilijk oppositie noemen toch…..deze hebben er echt idee in om vele mensen angst voor de toekomst te geven, wat ook vele dan ook zeker hebben ook ik. En ja onze ouderen van deze groep krijg ik door mijn schrijven veel mail en berichten en ik kan je zeggen vele zijn echt intens bang nu om ouder te worden en om iets te gaan mankeren , dat is toch gewoon heel erg verdrietig. Ik ga altijd wel stemmen maar als ik nu dat hele zootje in Den Haag onder de loep neem vind ik dat heel erg moeilijk worden om nog een stem uit te brengen, ik denk John het wordt hoog tijd dat de mensen in opstand komen zodat zeker de afbraak in de zorg gestopt wordt.

   Ik wens je veel sterkte en succes in je werk en veel geluk met je nieuwe huis,

   Groetjes Gre

 3. Een criminele opzet is de “crisis” zelf. Het beleid dat zich onderwerpt aan de gevolgen van een bewust gefabriceerde economische krimp is daarom ook crimineel. Het hoeft helemaal niet zo te gaan, dit is geen “crisis”, dit is een roof. De oorzaken zijn bekend (maar die komen nooit in de mainstreaam media). De oplossing is bekend (maar komt nooit in de mainstream media).
  http://mario828282.wordpress.com/2013/12/22/de-eurocrisis/
  http://mario828282.wordpress.com/2013/12/24/eurozone-monetaristische-kolonie-van-de-federal-reserve/

  • Dag Mario8282,

   Ook ik denk dat dit alles geregisseerd wordt en alles met opzet gedaan wordt, en ben het zeker met jou eens dat de media dit alles uit het nieuws houdt net zoiets als Staats TV, zo krijgen we vele gecensureerde dingen voor geschoteld. En wat de “heren”echt van plan zijn met de wereld en ons land dat laten ze ons niet weten, maar gelukkig is er tegenwoordig ook internet en daar lezen we genoeg smerige zaken van deze zelfde “heren”.
   Dank je wel voor je bezoekje en het berichtje.

   Groetjes Gre

  • Dag Corrie,
   De Jong Democraten D66 zijn de toekomstige ministers van D66 waar heel goed naar geluisterd wordt door de gevestigde orde van D66 dus ik hoef je denkelijk niet te vertellen hoe gevaarlijk deze partij in elkaar steekt. Ik ben van mening dat niemand ook D66 niet mag beslissen hoeveel een mensenleven dan wel waard zou zijn, Gezien ook hoe deze partij heeft gezorgd voor een meerderheid in dit kabinet met name om al die asociale zorghervormingen door te voeren kan je wel stellen dat Alexander Pechtold D66 het slecht tweelingbroertje is van Rutte. Je vraagt of zij ooit een zelfmoordpil gaan uitreiken, ik weert niet of je de berichten volgt maar op een bepaalde manier zijn ze dat al aan het doen dit kabinet en de gedogers dus ook D66. Nog nooit zijn er namelijk zoveel zelfmoorden geweest als nu het aantal is de afgelopen jaren gigantisch gestegen en zal zeker gezien de vele berichten die ook vooral krijg van hulpbehoevende ouderen nog verder stijgen. Dus geen pil maar toch … lees maar hier http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3806229/2014/12/08/Sterke-stijging-in-aantal-zelfmoorden-record-in-2013.dhtml

   Bedankt voor je berichtje eb groetjes, Gre

 4. Het is schrikbarend als je dit allemaal leest. Ikzelf voorzie ook zeer grote problemen. Mensen zijn geen cijfers. Het is goed dat een ouder echtpaar hun rechtszaak gewonnen hebben zodat ze recht blijven houden op zorghulp. Van de andere kant vind ik het een goede zaak dat wij mensen kijken hoe wij onze kwetsbare mensen kunnen/willen bijstaan. De burenhulp wat vroeger heel normaal was komt zachtjesaan weer terug.
  B.V sneeuw schuiven voor de ouderen in de wijk..een boodschapje doen of medicijnen halen voor buurtbewoners die dit niet kunnen .Ik heb 2 jaar geleden mijn sneeuwschuiver gepakt en heb aan ouderen buurtbewoners gevraagd of het goed was dat ik de sneeuw voor hun voordeur weg schoof….hele mooie en ontroerende gesprekken kwamen er met een paar telefoonnummers voor “noodsituaties”

  • Dag Willeke,
   Het is zeker schrikbarend hoe ons land verloederd en ook ik voorzie grote problemen zeker in 2015. Vele mensen willen net als jij wel andere helpen maar ook voor vele uitkeringsgerechtigden staat daar een straf op. Wanneer zij ander huishoudelijk werk doen, een boodschapje of een klusje dan zij deze namelijk strafbaar ook als daar niet voor betaalt wordt. Zij mogen geen werk verrichten voor andere of familie die betaald door iemand anders gedaan kan worden ook al heeft degene die hulp nodig heeft daar geen geld voor. De uitkeringsgerechtigden worden dan gestraft met hun uitkering deze wordt gekort of zelfs 3 maanden totaal ingehouden. Juist deze mensen hebben tijd iemand anders te helpen en mogen dat dus niet, hoe krom is dat want we praten wel over minimaal 650.000 werkelozen. De regering heeft heel veel tegenstrijdigheden opgenomen in de hervormingen waar niet over nagedacht is.

   Bedankt voor je berichtje en Groetjes, Gre

 5. Goedemorguh Gre

  Deel jouw blog , kwilde maar dat un ieder dit deelde en we Eens tot aktie over zouden kunnen gaan ,het gaat maar door en door , ze lijken niet te stoppen, in ieder geval bedankt voor jouw werk en posten un Groet

  • Dag Nollie,
   Dank je wel voor het delen van mijn blog dat hoop ik ook altijd dat men het deelt begrijp je. Wanneer ik een artikel schrijf dan is dat om mensen bewust te maken wat er allemaal aan de hand is. Het is net zo jij zegt echt dringend tijd dat we met heel Nederland in actie komen er is al veel te lang gewacht. Ook is het zo dat ik vind dat de bonden die taak al een hele tijd geleden op zich hadden moeten nemen, want die heulen veel te veel met politici en zijn er tenslotte voor de burgers. Helaas ook de bonden komen nauwelijks in beweging, meer als een jaar geleden pleitte ik al overal voor onze ouderen die maar verkast werden van verzorgingshuis naar verzorgingshuis met alle gevolgen van dien en pas de laatste tijd komt dit een beetje in de media. Ook de media verzwijgt veel en schrijft regelmatig Pro VVD, PvdA en D66 echt gewoon gecensureerd krijg je heel veel voorgeschoteld op TV. Dus ook veel mensen weten vaak niet hoe het echt er aan toe gaat en wat er allemaal loos is. Op 27 januari wordt er wel een actie gehouden op het Binnenhof, deze is georganiseerd door Breack the System. Van regeringszijde en de kant van de AIVD proberen ze er alles aan te doen om dat te verhinderen want ook het recht van demonstreren wordt overal door de overheid de kop in gedrukt. Ik durf je te zeggen dat ze dat niet gaat lukken en dat deze actie er echt komt. Op de link die ik hier achter zet kan je er alles over lezen en ook op FB zijn zij te vinden. Toffe sociale Nederlanders die dit gaan doen. Hier is de link http://www.breakthesystem.nl/ dat is hun website.

   Nou Nollie bedankt voor de steun en het delen van mijn artikelen.

   Groetjes Gre

 6. Ik vind al deze regelingen maar een forse achteruit gang. Sociaal gezien gewoon achterlijk en onmenselijk. Maar heeft dit dan niemand door…?? Ik denk toch wel terecht dat die mensen die deze regels maken ook wel een oude Papa of Mama hebben die verzorgd moet worden, of een kind die mentaal gehandicapt is, maar niet meer op de staat kan rekenen. en wat is dat nu voor een rotzooi met doucherecht en Mantelzorg vanaf 5 jaar, dat slaat toch nergens op ze creeeren nieuwe sociale problemen en hebben het niet door. Nu komt de zuinige Nederlander weer eens voor de dag. Hoe kan je kinderen vanaf vijf jaar met zulke ernstige zorg plichten opladen dat kan nooit goed gaan dat ziet toch een ieder gelijk in en waarom de staat niet…???
  Nederland is gewoon gierig, en wie gierig is met sociale wetten begaat een misdaad. Elk kind op deze wereld die van de honger omkomt werd vermoord weet u dat…..??? Er is er voedsel genoeg.
  Wij hoeven heus niet zo luid te schreeuwen over een Hitler met zijn onmenselijkheid, maar voor de Duitsers en Duitsland deed hij wel alles. Men moet altijd bij zich zelf beginnen…….Cajosch

  • Dag Carlos,

   Ik kan je alleen maar gelijk geven in wat je schrijft op het moment gebeuren er in ons land vreselijke dingen en we kunnen alleen hopen dat deze regering snel verdwijnt zodat we aan een wederopbouw kunnen gaan werken van een sociaal land.

   Groetjes Gre

Geef een antwoord