Ouderen al totaal kaal geplukt, worden in 2015 de armoede in gesmeten!

groter

Ouderen al totaal kaal geplukt, worden in 2015 de armoede in gesmeten!

Een tijdje terug stuurde een goede vriend van mij, een ex burgemeester nu hoogbejaard en met pensioen deze e-mail met het dringende verzoek deze vooral te verspreiden.

Naar aanleiding van die e-mail maakte ik de volgende trieste balans op, over de asociale maatregelen die de ouderen nu al jaren lang zo hard treft zodat zij geen enkel vertrouwen meer hebben en voor de toekomst grote angst hebben.

Hier is het begin van zijn e-mail:
Onze bejaarden voelen zich verguisd in dit land en niet langer welkom met alles wat ze in Den Haag beslissen, zeker ook juist degene die hulpbehoevend zijn hebben steeds meer angst voor de toekomst. Treurig om te lezen, kijk goed wat er staat, dit is niet te geloven! Het is even lezen en je kwaad maken, maar het is wel waar! Maar wat doe je er aan in je eentje… wel doorsturen jong en oud.

Oud is uit.
Oud klaagt (nog) niet.
Oud zijn moet gestraft worden.
De zwijgende meerderheid stemt toe.
Hoe lang nog?
Kan mij hier echt erg kwaad om maken!
Legaal stelen van ouderen.
Pensioenprobleem is ontstaan doordat overheid van de pensioenreserves 25 miljard heeft opgeëist. Geld is foetsie!
– geen pensioen indexering 2010
– geen pensioen indexering 2011
– geen pensioen indexering 2012
– geen pensioen indexering 2013
zorgverzekering-premie keer op keer omhoog
zorgvoorzieningen omlaag (uitgehold) steeds meer
eigen risico zorg keer op keer omhoog
pensioenfonds uitkering omlaag
pensioen-inkomsten belastingschalen extra omhoog
BTW omhoog
inkomsten belastingtarieven omhoog
levensonderhoud-lasten omhoog
vastrecht-lasten gas/licht/water omhoog
ongedekt AOW-gat voor beginnende AOW-ers
WOZ-waarde van eigen woning omhoog, terwijl marktwaarde daalt.
Het moet niet erger worden!
Laat je stem horen!
Doorsturen..!

Een schandalige wantvertoning van deze regering met zijn gedoogpartners D66, SGP, Christen Unie en CDA die daar hun poot onder zetten.
Nog schandaliger is het hoe de linkse media (VARA en consorten) dit crimineel uitzuigen van ouderen doodzwijgen of vergoelijken.
Daarom is het goed dit zoveel mogelijk te verspreiden. Ze denken dat ze ouderen stil en dom kunnen maken maar de afrekening houden we vers.

Tja mensen, tot zo ver zijn e-mail, dit is nog maar zijn opsomming t/m 2013.
Daar komt nog flink wat bij voor de komende jaren:

Verzorgingshuizen die in sneltreinvaart gesloten worden, ouderen totaal ontredderd worden herplaatst in het volgende verzorgingshuis soms ver van hun familie waardoor zij weinig of geen bezoek krijgen. En ondertussen lees ik in de media dat men bezuinigd in de verzorgingshuizen die nog open blijven, veel te weinig personeel inzetten, ouderen laten uitdrogen, in hun eigen vuil laten zitten en uren zonder toezicht zetten.

Wachtlijsten ( ongeveer 10.000) die ontstaan door bezuiniging en sluiting van verzorgingshuizen, waardoor ouderen die dringend opgenomen moeten worden soms meer als een half jaar wachten op een plaats in een verzorgingshuis wat grote risico’s met zich meebrengt.
En dat terwijl er vele lege bedden zijn door de bezuinigingen, die niet bezet kunnen worden omdat er doodeenvoudig geen personeel en geen geld is. Hulpbehoevende ouderen worden vaak alleen nog geplaatst als zij in een hoge factor vallen, soms zelfs alleen factor 5 helaas ik vind het erg om te schrijven maar dan zijn ze bijna aan het eind van hun leven.

Wenswachtlijst, voor mensen die naar een verzorgingshuis naar keuze willen bijvoorbeeld dicht bij hun familie en/of in de woonplaats waar zij hun hele leven hebben gewoond. Deze mensen moeten vaak wachten tot er iemand sterft zodat er een plaats vrij komt, het mag duidelijk zijn dat dit in vele gevallen heel lang kan duren voor er een plaats vrij komt.

De Thuiszorg en Huishoudelijke hulp die voor vele ouderen in de toekomst nog nauwelijks beschikbaar is.
In vele steden wordt in de thuiszorg fors bezuinigd of in zijn geheel afgeschaft, wat naar mijn inzicht niet zo maar mag.
En dat juist nu de regering beslist heeft dat ouderen voortaan thuis verzorgd moeten worden!

De Kostendelersnorm, uitgedacht door Jetta Klijnsma om mensen met een AOW te korten indien zij iemand met een inkomen in huis hebben, bijvoorbeeld een inwonend kind of familielid) die hun verzorgd.
De AOW’er zal in dit geval met €300 gekort worden met ingang van januari 2015.
Indien de AOW’er bij een kind of familielid inwoont die de ouder verzorgd ( mantelzorg), ook dan levert de ouder €300 in op de AOW.

Zorgverzekering gaat in 2015 omhoog met ongeveer €114 en het eigen risico wordt verhoogd naar €375.
Door de hoge premie en het enorm hoge eigen risico mijden ouderen een doktersbezoek en halen in sommige gevallen hun medicatie niet meer op bij de apotheker, wat natuurlijk extra risico met zich meebrengt voor de gezondheid van deze ouderen maar helaas zijn deze bedragen voor die ouderen niet meer op te brengen.

Aanvullende Ziekenfonds premie is in 2015 duurder voor ouderen dan bijvoorbeeld voor iemand van 30 jaar. Oftewel ook hierin worden ouderen gediscrimineerd.

Het Nieuwe Pensioenstelsel ook uitgedacht door Jetta Klijnsma waarin de pensioengerechtigden al snel de komende jaren er 6% in koopkracht op achteruit gaan.

Verlagen van de ouderenkorting.
Met ingang van 2016 wordt de ouderenkorting € 83,- lager. Voor ouderen met een inkomen tot circa € 36.200,- komt deze korting in 2016 uit op een bedrag van circa € 970,-.

Afschaffen ouderentoeslag
Met ingang van 2016 wordt de ouderentoeslag Afgeschaft.

Zorgtoeslag in 2015 gaat omlaag, hoeveel dat is, is nog niet duidelijk.

Ongetwijfeld zal ik niet alles benoemd hebben, daar alles nu nog niet helemaal duidelijk is. Maar zo het er nu uitziet voor onze ouderen is het echt bitter wat zij allemaal over zich heen krijgen en heel erg oneerlijk. Vele ouderen zullen de komende jaren verder in de armoede zakken door deze regering van VVD en PvdA met zijn gedoogpartners ( eigenlijk oppositie) SGP, ChristenUnie, CDA en D66!

Tot slot zou ik willen schrijven “Iedereen wordt een keer ouder en laten we even niet vergeten dat onze ouderen, juist deze ouderen dit land met bloed, zweet en tranen weer opgebouwd hebben waar iedereen jaren lang in welvaart door heeft geleefd”. Zij worden nu in vele gevallen door deze regering niet meer als mens gezien maar als een kostenpost waar zij zo snel mogelijk van af willen.

Voor mij is het dan ook onbegrijpelijk dat dit onze ouderen allemaal aangedaan wordt, ik begrijp dan ook maar al te goed waarom ouderen angst hebben voor de toekomst en dat steeds meer ouderen laten weten dat het voor hun niet meer hoeft op deze manier.

Dit kabinet van VVD, PvdA met de gedoogpartners D66, GSP , ChristenUnie en CDA moet zich diep moeten schamen voor dit alles!
Als Nederlander, schaam ik mij dood voor mijn eigen overheid.

Tot slot zou ik willen zeggen vele websites en ook Eunmask.wordpress en Stop de Bankiers hebben dit stuk ongevraagd gekopieerd en op hun eigen website geplaatst. Een stuk waar ik vele uren in heb gestoken en zij stelen het ongevraagd en kopieren dit in zijn geheel op hun eigen website…. zo ga je als schrijvers niet met elkaar om. Minstens kan je toestemming vragen aan mij voor je het plaatst en anders is het copyright schending! Immers is het zo dat jullie er geen letter van zelf hebben geschreven.

©Gre Hulspas 5-9-2014- update 4-12-2014

8 gedachten over “Ouderen al totaal kaal geplukt, worden in 2015 de armoede in gesmeten!

 1. Ben het helemaal zat om iedere keer door het kabinet te worden weg gezet dat ik een kapitaal op de bank heb staan en niet zo moet zeuren. Ze kennen mij helemaal niet en hebben geen idee wat voor leven ik achter de rug heb. Ben sinds februari 2006 weduwe en had daarvoor een baan en de zorg voor mijn zieke man. Dan ga je in 2011 met pensioen en ga je per maand € 700,= schoon naar beneden. Alles wordt duurder en dan blijven ze plukken.

  • Goedenavond Mieke,’
   Ik begrijp maar al te goed wat je bedoelt, zo probeert dit kabinet te verbloemen dat ouderen het wel degelijk moeilijk hebben.
   En zo rechtvaardigen ze ook dat ze alsmaar aan het plukken blijven bij gepensioneerden, terwijl de werkelijkheid natuurlijk is zo ik ook in het artikel op mijn blog schrijft, ze plukken de ouderen gewoon tot op het bot kaal en helaas gaat dat in 2015 nog verder door.Via dit blog en op Facebook voer ik dan ook strijd samen met een aantal protestpagina’s ook op Facebook zodat iedereen weet hoe het werkelijk in elkaar steekt en hoe asociaal dit kabinet samen met de gedogers D66, SGP en CU de ouderen behandelen.
   Ik wens je heel veel sterkte en laten we hopen dat dit afbraakkabinet maar snel valt.

   Hartelijke Groetjes, Gre Hulspas

 2. Denk niet dat het in Frankrijk béter is … bij de verlaagde vergoedingen en de verhoogde premies komen nog de ” over-berekening ” van bepaalde ( de mééste ) artsen bij (dat is een over-tarief, ver boven het ziekenfonds-tarief, wat dus niét wordt vergoed door de verzekeringen…)
  Alle andere ‘normale’ verhogingen voor oud èn jong zoals stroom, gas, water, riool-, huisvuil en andere gemeentelijke kosten zijn hier ook schering en inslag, drempels worden verlaagd, dus zit je er dan bòven zonder dat je één cent meer kreeg, meer belasting-plichtigen inééns ! en minder hulp-uitkeringen want dààr worden de drempels verhoogd.. dat je er voortaan inééns ònder zit en je er dus (oook inééns ! ) niet meer voor in aanmerking komt ! enz enz… Op weg naar de amerikaanse- en arme-landen-manieren, waar heel veel mensen niet eens enige zekerheid van de minste verzekering hèbben : betàlen of krepeer ….. In hel Europa komt het zo waarschjnlijk ook mettertijd… Wààr zijn nu die Politiekers die je gouden bergen beloven voordat ze gekozen zijn ..?.. ! En de ” volks-partijen ” socialistisch of al of niet religieus gebonden groeperingen ???? !!! HUN salarissen zakken NIET, net zo min als ZKH Willem en zijn familie – zijn moeder inklusief – ook maar één stapje terug willen doen in hun staats-royalties … de arme dokt wel en levert àlles in ! ! ! ZIJ NIETS ! ! ! Hier net zo ! de politiekers houden zelfs hun minister’s uitkering nadat ze allang die post niet meer bekleden en een pensioenregeling tot aan hun dood op dié basis wordt gehouden… ( Al ben je maar één week ‘minister’ …) Ik wil héél graag mijn piepkleine pensioentjes ( NLDs en FRs ) tegen het hunne inruilen !!! Enfin, niet te veel opwinden, slecht voor hart en bloedvaten … Toch een fijn weekend Gre !

 3. Hoi Hanny,
  Allereerst enorm bedankt voor het bezoekje aan mijn blog en dat je mijn stuk over de ouderen van dit land hebt gelezen en zeker geweldig bedankt voor jou reactie hier. Zeker is het zo dat ik net als jij denkt dat dit door de tijd in de hele EU het geval zal zijn. Deze regelingen die de armen en ouderen opgelegd krijgen worden naar mijn idee achter de schermen door het kapitaal van Europa gedirigeerd…heel erg maar waar. Zo zal ook de kloof tussen arm en rijk ook de komende jaren enorm groeien. Je schrijft het koningshuis…..ja deze horen tot dezelfde clan als dat ik zonet omschrijf, ze verrijken zich aan alle kanten over de rug van de burgers en geven helemaal niets om wat er verder gebeurt met de zwakkere in de samenleving, zoals hulpbehoevende ouderen, zieken en gehandicapten. Voor hun gaat het alleen om status en rijkdom. Maar Hanny, in mijn beleving zit rijkdom niet in de knip maar in je hart dus uiteindelijk vind ik mensen die macht, status en rijkdom najagen maar domme mensen met een arme ziel. Het is liefde voor elkaar, respect en eerlijkheid die een mens rijk maken en niet de miljoenen die zij najagen. Dus diep in mijn hart met het minimum in mijn knip voel ik mij toch rijker als de elite op aarde.

  Groetjes, liefs en een fijn weekend, Gre

 4. Help! In hemelsnaam! Heb Zembla zitten kijken, ouderen zorg! In hemelsnaam!! Dit is niet normaal! Nee, dat is het niet! Ben het spuugzat te moeten horen dat regering / politici zeggen; ” we moeten nu eenmaal allemaal met minder” ! Rot op! Dit is onzin! Ja, ze willen dat wel maar de reden blijft dat ZIJ, deze en vorige regering ons geld, en zeker dat van onze ouderen hebben weggegeven!! Rutte, en al die anderen die nog durven te verklaren waarom de zorg met minder moet, jullie verhaal klopt van geen kanten! JULLIE zijn de schuldigen waarom dit zou moeten!
  EN dan nog iets! Nee, niet de ouderen maar eerst jullie zelf! Letterlijk geld inleveren en wel heel snel! EN ik (wij het volk?) willen dat zien!

  Er zijn ouderen die zelfmoord plegen Rutte! Om de reden dat ze niet meer kunnen / willen! Ze alles alleen moeten gaan doen! Sorry beste mensen maar er is wel degelijk een schuldige aan te wijzen! Rutte ale eerste! Schoft! Met je mooie praatjes! Ben je helemaal gek!

  Iemand Zembla gezien?? Dit kan niet! Er moet iets gebeuren! EN wel heel snel!! Want ook dit beleid gaat geen stand houden! Weg nemen en weg nemen is geen oplossing!
  Zullen we jou moeder ook eens op straat zetten Rutte. En handen af dan he!
  EN meneer Rutte, vergeet vooral niet dat je ons geld hebt verkwanseld, weggegeven heb en met leugens bekend bent geworden!
  Niets maar dan ook niets goeds heb je tot nu toe gedaan voor de NL bevolking! Eerst geld stelen wat niet van jou is, weggeven. Dan nog meer weghalen en dan heel iets kleins terug geven is gewoon weg liegen!!

  Wie kan mij vertellen wat we nu kunnen doen?

  • Dag Robert,

   Dat is een heel vurig pleidooi wat je daar hebt neer geschreven eentje zo ik ook denk vandaar ook mijn artikel en de protestgedichten die hier op mijn blog staan.
   Allereerst moet ik je zeggen dat jij of ik als individu alleen aandacht voor dit kunnen vragen bijvoorbeeld door het iedereen te laten weten wat ze met onze ouderen doen. Maar wat eigenlijk gedaan moet worden is dat heel Nederland massaal op de been komt en naar Den Haag gaat, daar dan net zo lang moet blijven tot Rutte met alle partijen die daar hun fiat voor gegeven hebben ophoudt onze ouderen te molesteren. Want het is niet alleen Rutte met de VVD die dit in het leven geroepen hebben en goed gekeurd het is ook zeker de PvdA, SGP, ChristenUnie en D66 die onder die wetten de handtekening gezet hebben. Pas als heel Nederland in protest gaat zal er wezenlijk iets veranderen en eerder niet. Het is echt verschrikkelijk wat ze onze ouderen die dit land met hard werken naar de welvaart gebracht hebben voor jaren lang nu eigenlijk gewoon willen decimeren en in 2015 zal dit alleen nog maar erger worden. Trouwens het is ook zo dat de verzorgingshuizen gesloten worden dat is in stilte al meer als een jaar aan de gang….en ook de media heeft veel te lang gezwegen hier over.
   Tot slot wil ik je bedanken voor je bezoekje aan mijn blog en het bericht.

   Groetjes Gre

  • Dag Monique,

   Voor mij is dit ook nieuw dus ik ben eerst wezen kijken. Wanneer ik het goed begrijp is het zo:
   De Independer Vrije Ziekenhuiskeuze geldt voor alle 92 Nederlandse ziekenhuizen, maar niet voor klinieken. Wil je zelf altijd je ziekenhuis kunnen kiezen? Dan kun je natuurlijk kiezen voor een verzekering met vrije zorgkeuze. Dan mag je zonder bijbetalen naar alle ziekenhuizen en ook naar alle klinieken, fysiotherapeuten etc. Kies je voor een zogenaamde natura verzekeraar, dan biedt de Independer Vrije Ziekenhuiskeuze uitkomst. Je hoeft dan niet bij te betalen als je naar een ziekenhuis gaat waar jouw zorgverzekeraar geen afspraken mee heeft. De Independer Vrije Ziekenhuiskeuze kun je afsluiten naast bijna alle natura verzekeringen. Alleen naast een zogenaamde budgetpolis kun je de Independer Vrije Ziekenhuiskeuze niet afsluiten ( ook hier worden mensen met een budgetpolis dus weer uitgesloten). Budgetpolissen zijn producten waarbij je zonder bijbetaling maar naar enkele ziekenhuizen in Nederland mag.Er zitten meer haken en ogen aan als dat zo op zicht lijkt dus mensen moeten eerst heel goed lezen op https://www.independer.nl/zorgverzekering/info/vrije-ziekenhuiskeuze.aspx
   Ook heb ik er uit begrepen dat je eerst een verzekering daar af moet sluiten en dan pas kan pas je de Independer Vrije Ziekenhuiskeuze. Ik heb het getest en de zorgverzekering die ze dan adviseren is erg duur.

   Zelf zou ik deze verzekering niet aanbevelen bij ouderen hij is in de voorwaarde ingewikkeld en complex indien men even niet oplet zou het zo maar kunnen zijn dat met achteraf alsnog een rekening krijgt terwijl men ervan uitgaat dat het oké is. Eerder zou ik de zorgverzekeraar DSW dan aanbevelen deze heeft een basispolis ( restitutiepolis) van €95 met behoud van Vrije Artsenkeuze. Ook daar is de NZA niet blij mee en de 4 grote zorgverzekeraars ook niet natuurlijk maar deze zorgverzekeraar is op zeker klantvriendelijk en wenst als enige van dit land niet met de ongein van Minister Schippers mee te doen en vind dat iedereen gewoon Vrije Artsenkeuze zou moeten houden.
   Dat de NZA hier niet blij mee is begrijp ik wel deze wil dat natuurlijk niet tegenover de 4 grote zorgverzekeraars die gigantisch verdienen aan die verschillende polissen en dit trekt een streep door het verschrikkelijke zorgplan van Minister Schippers die dat alles heeft uitgedacht.

   Dat de NZA niet blij is met deze ontwikkeling begrijp ik wel want zij willen natuurlijk dat iedereen volgt zoals de grote zorgverzekeraars willen dat levert dan meer op begrijp je.

   In ieder geval heel erg bedankt om mij attent te maken op deze verzekering zo kunnen andere mensen dit ook lezen en zelf beslissen wat zij er mee willen.

   Groetjes Gre

Geef een antwoord