Systeemcrash bij de Vlaardingse Verkiezingen.

stempas 2014

Vandaag is het 19 maart 2014 we mogen stemmen voor de lokale verkiezingen. Dus ik samen met mijn man naar het stemlokaal wij horen bij district 22 in onze wijk. We komen er binnen ik geef mijn stempas en toen gebeurde wat zo lang ik mag stemmen nog nooit gebeurd is, de meneer achter het tafeltje zegt, “Ongeldige stempas u mag niet stemmen”!

Ik sta aan de grond genageld en vraag hem waarom is mijn pas ongeldig, want ik ga hier dus niet weg voor ik gestemd heb. Tja, zegt hij vervolgens, u staat met nog twee andere in het roze op mijn lijst dus uw stempas is ongeldig, een dubbel nummer u heeft een nieuw stempas aangevraagd. En ik antwoord, “dat is absoluut niet zo dan blijf ik hier net zo lang staan tot ik wel mag stemmen, ik laat mij hier niet weg sturen mijn geweten is zuiver”. Ze kijken elkaar achter die tafels nog even aan en ja het werd druk in het stembureau dus ik schaam mij echt rot maar uiteindelijk staat hij op en zegt” gaat u maar even mee dan ga ik wel bellen. Wij mee naar een ander vertrek en hij gaat bellen uiteindelijk is hij klaar met bellen draait zich om en zegt “ er is een systeemcrash geweest mevrouw u mag nu stemmen”! Ik zeg hem, “een systeemcrash er staan er nog meer op die lijst, u zei drie in dit district dus die krijgen ook te horen dat hun stempas ongeldig is”. Ja, zegt hij maar het zijn er met u erbij in dit district maar drie! Ik vraag hem vervolgens, hoe gaat dit nu verder want dit is niet echt oké, hoor ik daar nog iets van? Zijn antwoord was ”er wordt een onderzoek opgestart en nee mevrouw u hoort verder niets meer”.

Mijn conclusie:

Als er in ons district ongeldige stempassen zijn waarbij mensen weg gestuurd worden, is dat dan soms in andere districten ook het geval? Want ten slotte zei deze meneer dat er een systeemcrash is geweest en ik neem niet aan dat alleen ons district in dat computersysteem zit. Als dat zo is worden nog meer mensen geweigerd en ten onrechte hun stemrecht afgenomen. Ik ben te kijk gezet in dat stembureau en nog krijg ik te horen dat ik niets van dat onderzoek meer hoor, ik vind dat niet bepaald netjes van de gemeente Vlaardingen. Ik vind dat ik het recht heb om te weten of dat onderzoek wordt opgestart en wat de slotconclusie daarvan is.

©Gre hulspas

Geef een antwoord