Ongehoorde verspilling in de zorg!

verkwisting zorg

Vandaag komen de rekeningen van het eigen risico mij werkelijk de strot uit!

Laat ik eerst vertellen wat wij aan premie betalen als echtpaar dat is €252,50 per maand en eigen risico €720,00 per jaar althans alleen nog dit jaar want in 2015 gaat dit opnieuw omhoog.
Drie weken geleden kregen we de eerste rekening blijkbaar zoals ze schrijven nog uit 2013 het bedrag eigen bijdrage maar liefst €185, 90.
Ik gebeld naar de zorgverzekeraar met de vraag waar we dat van moeten betalen daar mijn man na 40 jaar gewerkt te hebben vaak 70 uur in de week wegbezuinigd is dus zonder werk en wij het minimum hebben. Geen zorg werd ons gezegd we mogen het in drie termijnen betalen, nou ook niet simpel want dat is ook per maand nog veel maar beter zo dan maar, dachten wij.

Nu vandaag de volgende rekening €212,31 eigen risico betalen ook het grootste gedeelte uit 2013. Wij snappen het niet meer en gaan op de site van Mijn DSW kijken in ons account want er staat bij één van de bedragen ziekenhuiskosten van mijn man (€169,82) en we hebben geen idee waar deze vandaan komt. Daar staat bij de specificatie Ziekenhuis Vlietland- Behandelaar Onbekend!
De informatie waar je voor betaalt is vaak heel gebrekkig zodat je niet kan zien waarvoor het precies is. Gekker kan niet dus ik opnieuw gebeld, lang in de wacht gestaan om vervolgens te horen dat degene aan de telefoon van de DSW het ook niet kan vinden, ze zegt we worden terug gebeld.

Ik werd terug gebeld met de volgende verklaring:
Sorry, mevrouw maar deze rekening is van de Trombosedienst van uw man wij moeten elk kwartaal voor uw man aan de Trombosedienst €251,94 betalen en daarvan is uw eigen risico €169,82
Waarop ik zeg, dat is toch heel raar want mijn man komt maar 2x per jaar bij de Trombosedienst, 10 minuten per keer. Mijn man prikt zichzelf thuis en rekent ook zijn eigen dosering uit, het enige wat hij met de Trombosedienst te maken heeft is die twee bezoekjes van 10 minuten ieder en een doosje meetstrips om zelf thuis te meten wel een beetje erg duur dan, tja zegt zij dat rekent de Trombosedienst nu eenmaal.

Dus mijn conclusie, de Trombosedienst krijgt voor 2 bezoekjes van 10 minuten plus wat meetstrips die mijn man mee naar huis krijgt €1007,76 per jaar, de reinste verkwisting…. En wij moeten voortaan standaard onze eigen risico in zijn geheel betalen ook als deze hoger en hoger wordt, ik denk Waarvan, geen idee! En van al die duizenden mensen die ook thuis prikken hetzelfde bedrag, geen wonder dat de zorg zo duur is ik vind dit echt ongehoord en schandalig!

Hoe we dit op gaan lossen ik weet het niet, wij hebben geen vette bankrekening of zo wij leven van het minimum. Eén ding is zeker, wij gaan in de toekomst zo weinig mogelijk nog naar een arts of een ziekenhuis en slikken alleen nog medicatie waar we echt niet buiten kunnen en hoe lang dat nog kan, ik denk niet lang meer. En met ons vele andere die in dezelfde situatie zitten als wij.

De hele zorg stinkt naar graaiers en niemand die dat blijkbaar een halt toe roept en dit kabinet van VVD en PvdA kijken de andere kant op en negeren systematisch alle signalen uit de samenleving.

Geef een antwoord