Uitkeringsgerechtigden gediscrimineerd en uitgescholden!

boos gedicht

Uitkeringsgerechtigden gediscrimineerd en uitgescholden!

Het is al weken dat ik mij kapot erger aan discriminerende opmerkingen, scheldnamen die men maakt aan het adres van iemand die een uitkering heeft. Er komen dan benamingen voorbij zoals losers, profiteurs, parasieten, tuig, werkweigeraars, schorrie morrie en dan valt ook steeds het akelige woord “kansarmen”, waarvan men zegt kansarmen worden vaak al heel snel criminelen…ze worden weggezet als oud vuil! Er is zelfs een lokale partij die een kansarme afbeeld met handboeien op hun verkiezingsposter, in mijn ogen een regelrechte belediging. Al deze benamingen worden gebruikt op de Sociaal media zoals Facebook en Twitter alsof dit heel normaal zou zijn om iemand die zonder werk is mee te betitelen, ik erg mij daar echt kapot aan.

Laat ik al deze mensen uit de droom helpen, iemand die werkeloos is heeft ook liever gewoon een job, natuurlijk zijn er altijd mensen tussen die liever niets doen maar dat is maar een heel klein percentage en deze zijn er altijd geweest, het overgrote deel wil het liefst vandaag weer aan de gang, zij solliciteren zich helemaal blauw vaak 5x per week om dat voor elkaar te krijgen maar er zijn veel te weinig jobs dus de kans is minimaal dat ze aan de slag komen zij verdienen ook respect in deze samenleving en horen op die manier niet weggezet te worden!

Wanneer je dus wil schelden om wat voor reden dan ook, scheldt dan op deze afbraak regering van VVD en PvdA (gedoogpartners D66, ChristenUnie en SGP). Deze partijen laten de werkeloosheid steeds verder oplopen ook de komende jaren, denk maar aan de Zorg daar zullen duizenden worden ontslagen alleen al doordat idiote zorg akkoord.
En denk maar aan al onze chauffeurs die werkeloos aan de kant staan omdat hun banen worden overgenomen door Moelanders die veel goedkoper zijn dankzij de EU, en ook dankzij die zelfde EU worden overal in de bedrijven Nederlandse arbeiders ontslagen en goedkope daarvoor in de plaats gezet. Vele bedrijven die failliet gaan omdat deze regering dit land helemaal kapot bezuinigd deze regering daar wordt de gewone burger echt niet beter van, deze regering ontziet alleen de hoge inkomens.

Mensen zonder werk hebben het al moeilijk genoeg, vandaag zijn zij het en morgen kan jij het zijn, dus behandel ze niet als een stuk vuil maar met respect. Deze regering van VVD en PvdA zorgt voor een enorme tweedeling in onze maatschappij en laat mensen vergeten dat er ook nog zoiets is als een Sociale Samenleving en respect, dat is fout want zo komen we niet uit deze crisis dan zakken we er alleen verder in.

Samen staan we sterk en alleen Samen komen wij er uit, laten we met zijn allen zorgen voor een Sociale Samenleving!

© Gre Hulspas 2014

Geef een antwoord