Oma’s slappe nek

oma zo leuk

Op zaterdag komen bij ons altijd de kinderen en kleinkinderen, zo ook afgelopen zaterdag. een echt feest waar we heel blij mee zijn.

Ze stormen dan met z’n allen naar binnen, en één van onze kleintjes kruipt gelijk bij mij op de bank om lekker te knuffelen. Samen zitten we even lekker bij elkaar. Hij strijkt over mijn arm en kruipt tegen mij aan, waarop hij langs mijn nek aait en plotseling zegt, ‘oma u heeft een slappe nek’. Even ben ik stil en vraag hem daarna  ‘nu lieverd wat zeg je’, ik denk heb ik het wel goed gehoord! Ja hoor hij zegt het opnieuw terwijl hij langs mijn nek ( ter hoogte van mijn kin)  strijkt, ‘oma u heeft een slappe nek’, in mijn binnenste gier ik het uit natuurlijk. Maar uiterlijk laat ik dat niet merken want voor hem is dit echt ernst hij is pas zeven. Hij kijkt mij vragend aan en wil dus duidelijk een antwoord, ik antwoord hem ‘ach lieverd dat krijgt iedereen die ouder wordt’. Even is het stil hij denkt diep, na en dan komt het met een stralend gezicht zegt hij heel beslist” jij bent niet oud”…zo leuk. Waarop ik antwoord nu lieverd, dank je wel je hebt mijn dag gemaakt, deze kan niet meer stuk. hij voelt nog even aan mijn nek geeft een kus en gaat spelen. Zijn naam heb ik niet genoemd in dit stukje want dat zou hij niet leuk vinden, hij is een trots mannetje van zeven jaar.Ik heb dit stukje geschreven omdat ik dit wel heel leuke voorval met jullie wil delen tenslotte mag een beetje zelfspot best en is leuk.

Het is zo’n zeldzaam moment wat je altijd wil onthouden toch.

Groetjes Gre

Geef een antwoord