Slavernij bij de Hema

Slavernij bij de Hema

De afgelopen week vertelde iemand mij een verhaal waar mijn haren van overeind gaan staan en waar ik pis en pis nijdig over ben, vandaar nu dit op mijn weblog.

De Hema geeft gelegenheid de toiletjuffrouw als een middeleeuws slaaf in dienst te nemen en te laten werken Zonder, ja u leest het goed Zonder een salaris!
De verdienste is uitsluitend wat op het schoteltje terecht komt en waar ik nu zo extra pist over ben is dat als je als toiletjuffrouw de middagdienst hebt wordt er ook nog het volgende van je geëist!!

Het schoonmaken van:
1.trappen
2.Lift
3.Kantoren
4.Andere ruimtes
5.Kantine
6.Koffiemachine
7.Vuil ophalen en wegbrengen
8.De vaatwasmachine bijhouden

Ondertussen dat zij al die werkzaamheden moet doen is dan ook nog het schoteltje onbemand en gaan er vele naar het toilet Zonder iets te betalen, wat trouwens nog knap asociaal is ook.

Laat wel duidelijk zijn, dat de toiletjuffrouw na een middagdienst totaal kapot van alles wat zij in een korte tijd moet doen naar huis gaat met een schamele opbrengst van ongeveer 20 ten hoogste 25 euro, verdient zij op een drukke dag iets meer dan moet zij daar 15 euro van inleveren!!

Dus mijn conclusie:
De Hema verpacht de schoonmaak aan een persoon en deze zet een arme donder daar neer die iedere euro die zij kan verdienen nodig heeft om haar kinderen te eten te geven voor Nul komma Nul salaris, in mijn ogen is er maar één die dit onrecht kan voorkomen en dat is de HEMA want die geeft gelegenheid voor deze Slavenarbeid!!!!
U vraagt zich misschien af waarom gaat die toiletjuffrouw daar dan toch werken, het antwoord is simpel…omdat voor hun iedere paar euro een maaltijd betekent voor haar en haar kinderen.

DE HEMA MOET ZICH ROT SCHAMEN!!!!

Recent op internet gelezen:

En waar de Hema te klein is nemen ze helemaal geen toiletjuffrouw dan moeten de vele stagiaires de boel schoon houden en stop de Hema het geld van het schoteltje in zijn eigen zak…..Ook hier even voor de duidelijkheid stagiaires bij de Hema krijgen eveneens Noppes, Geen enkele vergoeding!!!
Ik hoef u denkelijk niet uit te leggen dat het personeel bij de Hema voor het grootste deel uit onbetaalde hard werkende mensen bestaat waarmee de Hema zijn zakken extra vult.

DE HEMA MOET ZICH ROT SCHAMEN!!!!!

Mijn slotconclusie is, dat een toiletjuffrouw een stoel in de hemel verdient, want als ik in de stad loop en bijna op klappen sta ben ik intens blij bij haar naar het toilet te kunnen.
En aan de directie van de Hema wil ik zeggen, hou op met die slavenarbeid en betaal mensen waar ze bij jullie keihard voor moeten werken en Recht op hebben…..dit is een Rot Schande voor een bedrijf zoals de Hema.

© Gre Hulspas

14 gedachten over “Slavernij bij de Hema

 1. Dit meen je toch niet!!!!!!!!!!!!!! die dames zijn altijd zo vrolijk als je bij ze naar het toilet gaat, dit slaat werkelijk nergens op, lekker ook nog eens gratis poetskrachten, grrrrrrrrrrrr, ze maken tegenwoordig echt overal misbruik van.

  Liefs Ans

 2. Goedemorgen lieve Ans,
  ja ik kan mij hier ook echt kwaad over maken, dat zijn zo van die verborgen verdrietige dingen die deze mensen meestal niet vertellen want dan zijn ze bang dat baantje kwijt te raken..tja Nederland is diep gezonken men heeft nergens geen respect meer voor en als niemand iets zegt dan weet ook bijna niemand dit ooit…..ik hoop dat iedereen die dit leest en de volgende keer bij de Hema naar het toilet gaat nu deze dames wat ruimer beloont….

  Groetjes en een dikke knufff,
  Gre

 3. Wat een bizar verhaal….HEMA schaam je kapot en neem deze mensen in dienst. Geef ze gewoon een salaris volgens hun CAO, dus waar ze recht op hebben en alles wat ze verdienen wat op hun schoteltje wordt gelegd, gewoon als extra mogen zien. Ze werken tevens hard genoeg.!

  • hoi Angelique,

   ja lieverd een bizar verhaal wat blijkbaar anno 2013 nog gewoon gebezigd wordt, vandaar dat ik het hier heb gezet zodat iedereen die het leest weet hoe dit in elkaar steekt
   en wie weet krijgt de toiletjuffrouw de volgende keer dan wat meer op haar schoteltje en blijven ettertjes er met hun fikken af….want het wordt ook weleens leeg gestolen.
   Pfffff het zegt genoeg denk ik hoe sommige tegenwoordig in elkaar steken…

   Groetjes en een dikke kus,
   Ma xxxxxx

 4. Te gek voor woorden en is er niemand zo bijdehand om naar een vakbond te stappen, of de consumentenbond in te schakelen? Die kunnen je meestal verder helpen in deze,want geen salaris betekent ook dat je niet verzekerd bent, dus kun je nooit ziek worden. Eigenlijk maakt dat niets uit want je krijgt toch geen cent. Ineens smaakt mijn Hemaworst niet zo lekker meer.
  Groetjes van leny

  • Hoi Leny,
   Nee deze mensen kunnen niks en krijgen geen rechten en het is net wat jij zegt wanneer ze er niet zijn krijgen ze gewoon niks…..
   nou de hema worst kunnen ze voor mij voortaan houden, ik koop deze wel bij iemand die normaal menselijk met zijn personeel omgaat…

   Bedankt voor je reactie hoor en een heel fijn weekend,
   Gre ♥

 5. Je moet vooral niet denken dat de HEMA een sociaal ingesteld bedrijf is. Ze maken echt misbruik van alles en iedereen waar ze maar misbruik van kunnen maken. Ja, misbruik. Een ander woord heb ik er niet voor!

  • Hallo Esmee,

   Ik begrijp je reactie want het is zeker zo dat de Hema geen sociaal bedrijf is om voor te werken dat is ook precies de rede dat ik dit stukje heb geschreven.
   Bedankt voor je reactie en Groetjes, Gre

 6. Klopt helemaal ik werk ook bij hema toiletten en we moeten alles maar pikken van iedereen zelfs als klanten niet willen betalen mag je er in principe niks van zeggen terwijl het wel je loon is en ervoor zorgt dat alles schoon en fris is op deze manier is het niet prettig werken gellukig zijn er wel een hoop eerlijke en gezellige klanten waardoor ik het wel met plezier doe maar het zou fijn zijn als hema medewerkers / managers enz achter je staan en mee denken maar helaas

  • Dag Eva,
   Je schrijft “het zou fijn zijn als Hema medewerkers / managers enz achter je staan en mee denken maar helaas”, naar mijn mening is dat het minste wat ze zouden moeten doen. Jullie daar alleen voor het geld van het schoteltje zetten terwijl je er vaak heel veel extra werk omheen moet doen is naar mijn mening echt niet in de haak want jullie hebben ook rechten….hoewel wat de Hema betreft hebben jullie daar geen rechten en dat is gewon een hele slechte zaak. In ieder geval bedank ik je hartelijk voor jou reactie en hoop voor jullie echt dat de omstandigheden waar jullie onder moeten werken verbeteren.

   Liefs en Groetjes Gre ♥

 7. Hier wil ik even op reageren. Klopt allemaal. Maar kan je zeggen dat de mensen ook vaak vertikken te betalen en we gewoon om 40 cent bedreigt worden. Ook de klant heeft letterlijk scheid aan ons. En inderdaad ik moet er mijn kinderen van eten geven , dus je moet veel slikken. Te veel soms.
  Geen rechten maar wel plichten

  • Dag Lenie,
   Om eerlijk te zijn ben ik heel blij dat ook jij hier reageert, want ik probeer voor jullie probleem ook aandacht te krijgen op Facebook en dan krijg ik af en aan wel te horen dat men dit verhaal niet geloofd en krijg dan een reactie van ” Lijkt mij een sterk verhaal Gre ” terwijl het verhaal van één van jullie zelf komt. ik ga natuurlijk nergens zetten van wie precies want ook deze persoon is bang anders haar baantje te verliezen en heeft net als jij ook kinderen thuis die moeten eten begrijp. In ieder geval heel erg bedankt voor je reactie hier ik hoop echt voor jullie allemaal dat jullie werksituatie nog een keer verbeterd want dat verdienen jullie gewoon.

   Liefs en Groetjes, Gre ♥

Geef een antwoord