Voor Altijd Samen

Voor Altijd Samen

 

Lieve Ma en Pa,
samen zijn jullie twee sterren aan de hemel
die over ons waken en schitteren in de nacht
weg genomen door een hogere macht
sterren die ons leiden door ons leven
door diepe liefde gedreven
waken jullie nu boven, over ons allemaal
op ons schijnend, met een helder verlichte straal.

 

Elke avond kijk ik even naar boven
en wil dan met heel mijn hart geloven
dat u liefdevol naar ons lacht
u heeft ons zo veel vreugde gebracht
een hele tijd geleden
toen u nog was, hier beneden.

 

Zo veel hebben we van u geleerd
en altijd heeft u ons weer gemotiveerd
om met opgeheven hoofd verder te gaan
en iets moois te maken van ons bestaan
een goed mens te zijn in het leven
mijn bestaan te leiden, door liefde gedreven.

 

Samen zijn jullie nog steeds mijn roer en baken
ik zou jullie beide nog zo graag een keertje aanraken
een bakkie koffie bij jullie doen
jullie beide in mijn armen nemen en geven dikke zoen
even lekker bij jullie op visite gaan
ik heb dat altijd zo heel erg graag gedaan.

 

Vanavond als ik de hond uit ga laten
zal ik in mijn hart weer even met jullie praten
terwijl ik daar boven naar jullie sterren kijk
prijs ik mij ongelooflijk rijk
dat ik zo’n lieve Moeder en Vader heb gehad in mijn leven
die altijd over ons waakte en zorgde, door liefde gedreven
twee sterren stralend aan de hemel….een echt liefdespaar
jullie zijn nu weer samen, voor altijd bij elkaar.

 

©Gre Hulspas

8 gedachten over “Voor Altijd Samen

 1. wat een mooi gedicht, met ontroering gelezen, mijn moeder het laatste wat ik nog bezit van mijn beide ouders is op dit ogenblik erg slecht, wordt niets meer aan gedaan, behalve pijnbestrijding, dus dit ontroerd me enorm, met tranen gelezen zo mooi. dank dat ik dit mocht lezen van jou. veel liefs <3 <3 Ria.

  • Hoi Ria,

   Dank je wel hoor voor het lezen en je lieve berichtje, ach lieverd ik leef met je mee, mijn Moeder is 3 jaar ziek geweest voor zij overleed, ik weet precies hoe jij je voelt en nu schrijf jij dit van je moeder,
   dat zij erg slecht is….ik wens je heel veel sterkte toe en lieverd koester de tijd die je nog hebt met haar.
   Heel veel liefs en een dikke kus,
   Gre♥

 2. Hoi Gre,

  Met tranen in mijn ogen heb ik je gedicht gelezen, wat heb je dit mooi geschreven. Ons mams is 6 december vorig jaar overleden, dus het is nog zeer vers voor ons allemaal. Ik kijk ook steeds naar de sterrenhemel en dan vallen me steeds twee sterren op, die sterker schitteren als de rest.
  Diep in mijn hart blijf ik met hun praten, ik mis hun zo erg……de pastoor zei in een gedicht, als je moeder er niet meer is dan voelt het of je geen thuis meer hebt. Dat klopt volledig, zo voelt het ook voor mij. Weet je pap is bijna 21 jaar geleden overleden, maar hem mis ik ook nog steeds. Had nooit gedacht dat ik nu ook al mam moest afgeven, wat zou ik er voor geven als ik nog eens met kon praten, haar lach horen, haar ogen zien stralen, haar in mijn armen nemen, haar gewoon zien. Het doet pijn………..

  xxx Lili

  • Hoi lieve Lili,

   Ja, lieverd ik weet precies wat je voelt, je ouders verliezen doet heel, heel erg pijn en het geeft een bepaald gevoel van eenzaamheid geen thuis meer te hebben.
   En voor jou, het is nog zo vers schrijf je, mijn moeder is nu ruim drie jaar weg en mijn vader vorig jaar augustus ik praat nog altijd met beide.
   Ik doe dat in mijn hart en met mijn gedichten en Liliane vooral het schrijven helpt een beetje het vreselijke gemis te dragen.
   Mijn moeder is meer als drie jaar heel ziek geweest ik ben zo veel naar haar gegaan als ik kon en ja de voorlaatste nacht voor ze weg ging heb ik de hele nacht met haar gesproken, die nacht koester ik diep in mijn hart.
   en nu teer ik op alle mooie herinneringen.
   met mijn vader was het echt vreselijk, afgelopen augustus besloot hij zelf te stoppen met leven en Lil, ik zal dat echt nooit begrijpen het is zo verdrietig dat hij ineens niet meer verder wilde.
   Nu probeer ik steeds maar aan alle mooie dingen te denken, soms lukt dat en soms ook weleens niet.
   Ik begrijp je pijn lieverd mijn hart gaat naar jou uit…..

   Een hele dikke kus,
   Gre xxx

Geef een antwoord