Directeuren van goede doelen hebben een Schofterig salaris!!

Een week of wat geleden ging ik winkelen met mijn man,  schoondochters en onze jongste kleinzoon.

Na een uurtje of wat wilde de meiden nog graag wat verder inkopen doen en toen zijn wij met de kleine jongen op het plein gaan zitten, want hij was het echt heel erg zat.
daar kon hij lekker even buiten lopen en een beetje spelen.

Daar werd ik aangesproken door een heel aardig meisje van de CliniClowns, die met mij een praatje maakte en vroeg of ik de organisatie kon en of ik lid wilde worden.
Het praatje ging dan ja u bent oma en u heeft vast ook weleens een kleinkind in het ziekenhuis gehad enz…enz…

En ik bewust van wat de CliniClowns doen en hoe fijn dit is voor zieke kinderen ben lid geworden.
En nu vandaag krijg ik een lijst in beeld van salarissen van directeuren van goede doelen echt SCHOFTERIG wat die verdienen over de rug van hun goede doel…..ook de CliniClown directeur staat erbij!!!
ik wis al wel dat de zakkenvullerij in Nederland echt vreselijk is, want ja onze regering en ambtenaren die een VOORBEELDFUNCTIE hebben zijn daar heel goed in zoals u op de onderstaande link kunt lezen.
Normaal als je zonder werk komt te zitten gaat iedere Nederlander die gewerkt heeft de WW in….althans behalve onze regering en ambtenaren die worden zelfs rijkelijk beloont als ze Zelf beslissen OM op te stappen!

http://www.nujij.nl/?tags=wachtgeld#axzz2BrvqVVDg

Hier onder zet ik de lijst van een aantal directeuren die zich verrijken op een wel HEEL SCHOFTERIGE WIJZE.
Wordt het niet echt hoog tijd dat de regering die aasgieren nu eens aanpakt en ja laten ze zichzelf en de ambtenaren ook maar een goed onder de loep nemen, daarna kunnen we weer praten over ons steentje bijdragen en de broekriem aanhalen!!

 

13 gedachten over “Directeuren van goede doelen hebben een Schofterig salaris!!

 1. hoi hoi, ik vind het net als jij erg dat directeuren zoveel moeten verdienen maar als je dan dat toch publiceer moet je er wel voor zorgen dat je dit na waarheid doet. De directeur van de nierstichting bijv. is al sinds 2010 niet meer Paul Beerkens maar Tom Oostrom. Gr.

 2. Beste Gre,

  Ik mis nog een zeer belangrijk goed doel:
  Stichting Hulphond Nederland.
  Zij hebben niet 1, maar maar liefst 2 directeuren, Eric Bouwer en Rudolph Strickwold, gezamenlijk goed voor:
  €196.514,00.
  Zij mogen dus op de 3e plaats staan.
  Ik heb, toen ik dit hoorde, gelijk mijn donateurslidmaatschap opgezegd.

  Gr.
  Piet

  • Beste Piet,

   Dank je wel voor je bezoekje aan mijn blog en je tip over de directie van Hulphond Nederland.
   Ik heb echter van 2012 en of 2013 geen lijst kunnen vinden waar zij op vermeldt staan, wel heb ik een lijst kunnen vinden van 2011 waar ook zei en nog vele andere op vermeldt staan, zie de onderstaande link.

   http://www.gemiddeld-inkomen.nl/salarissen-directeurs-goededoelen

   De directie van de meeste goede doelen zijn echte zakkenvullers, er verdwijnt een absurd hoog salaris in hun zakken waar anders veel goede doelen mee geholpen zouden kunnen worden.
   Zij moeten zich echt Rot schamen!!!!
   Nou Piet, ik vul ook hun inkomen niet meer, de regering moet deze lui echt beet pakken en tot de orde roepen dat zij zich niet zo schandelijk verrijken over het verdriet van hun medemens…. daarna zal ik goede doelen weer steunen.

   Groetjes Gre

  • Ik weet uit zeer betrouwbaar bron dat Dhr Bouwer een enorme 2e woning in frankrijk heeft.
   Daarnaast DRIE grote auto’s en een flinke bankrekening met behoorlijke dure hobby,s
   Als hij naar Frankrijk gaat laat hij vrijwilligers geld ophalen, terwijl hij aan de wijn bij het zwembad relaxed. Niet te geloven… het ergste is…hij pocht er ook nog mee….in en in triest

   • Dag Yvette,

    Allereerst welkom op mijn blog, je het het over Dhr Bouwer kan je mij zeggen van welk goed doel hij directeur is want dat is mij niet duidelijk, sorry of is hij soms van Stichting Hulphond Nederland?
    Indien hij inderdaad directeur is van een goed doel is het een schaamteloos heerschap dat zeker, het is echt onmenselijk en schandelijk om jezelf te verrijken over een andermans ellende.
    Bedankt voor je bezoekje en ik hoop nog van je te horen.

    Groetjes Gre

  • Hoi Bart,

   Dank je wel voor je reactie en de link, Natuurlijk ben ik het filmpje gaan kijken hoewel ik eerlijk moet bekennen dat mijn engels niet echt super is.
   Voor zover ik het begrijp, wil deze man uitleggen dat er aan goede doelen veel geld wordt besteed aan allerlei dingen.
   ik kan daar zeker begrip voor opbrengen want er moet bekendheid gegeven worden aan deze doelen in allerlei vormen anders wordt er niemand geholpen.
   Toch ben en blijf ik van mening dat directeuren en besturen wel een beetje kunnen dimmen wat hun salaris aangaat, want dan zou er toch immers meer over blijven om deze mensen te helpen.

   Vriendelijke groet,
   Gre

 3. Gré, ben het helemaal met je eens. Daarom gaan mijn recettes die ik verdien met mijn boeken, integraal naar de goede doelen die vrouwlief en ik zelf uitzoeken. Nee, wij doen zelfs de inkopen voor de afdelingen van een kinderziekenhuis, of we spekken de asiels die het nodig hebben met eten en stro en hout enz…Hier in huis geen strijkstok. Daarom schrijf ik ook mee met Blauwhartje, omdat het geld van de verkochte boeken ook integraal naar een goed doel gaan. Het is te maf voor woorden. Hier in Zwolle zijn 3 wethouders opgestapt na nog een 4 maanden werken, vonden ze niets aan. Kregen 3 jaar wachtgeld, maar Geert Wilders heeft er met zijn grote mond toch maar mooi een jaartje er van af kunnen snoepen. Want door zijn geouwehoer moeten de afvallige zakkenvullers nu al na 6 maanden gaan solliciteren, anders stopt hun wachtgeld, vervallen ze in de uitkeringswet. Heerlijk toch die Beethoven!!Maar helaas is de PVDA weer samen met de VVD met de eer gaan strijken…Mooi lijstje, dat zijn bedragen waar een ieder wel van droomt die elke maand de spijkers in de houtbalken moet slaan om rechtop te kunnen blijven wonen ….Liefs van leny

  • Hoi Leny,
   Ja meis het is te gek voor woorden dat die lui allemaal over een andermans rug zich schandalig zitten te graaien. Goede doelen zijn voor mens en of dier die dat zeer hard nodig hebben en het zelf niet kunnen betalen en niet om directeuren en bestuursleden aan een riante villa te helpen toch. Ook ik schrijf graag met Leen omdat het dan rechtstreeks naar een goed doel gaat, dat is zo het hoort toch en dan help je echt. Verder ben ik zelf gestopt om de rede bovengenoemd om ook maar nog iets te doneren aan een goed doel, ook niet ideaal natuurlijk want dan komt er voor het doel ook minder binnen maar louter omdat ik het niet kan aanzien dat die lui der zakken zitten te vullen. En ja zo jij schrijft graaiers zitten tegenwoordig overal en meestal kunnen ze dat heel lang doen voor ze tegen de lamp lopen echt schandalig. Het is mooi dat Wilders wat van die regeling af heeft weten te halen maar wat mij betreft moet de hele wachtgeldregeling gewoon verdwijnen ze gaan ook maar de regeling in die de burger die geen werk meer heeft op zijn brood krijgt.
   Nu lieve Leny bedankt voor je bezoekje en je berichtje, ik wens je een fijne avond….dikke knuffel, Gre

 4. Een tijdje geleden heb ik het volgende stuk over Goede Doelen op mijn Facebook geschreven; een aardige aanvulling op het bovenstaande.

  Er is in Nederland onvoldoende controle op goede doelen; niemand weet hoeveel goede doelen er actief zijn. In Nederland staan er in ieder geval wel circa 30.000 goede doelen ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, waarvan circa 16.000 zgn. ANBI-doelen (Algemeen Nut Beogende Instelling) zijn. Daarvan hebben circa 400 goede doelen een CBF-keurmerk. Dat betekent dat 400 instellingen vrijwillig hun jaarverslag laten controleren.

  Deze circa 16.000 zgn. ANBI-doelen (o.a. kerkgenootschappen, voedselbanken, Rotaryclubs, woningbouwverenigingen etc. etc.) hebben zich bij de Belastingdienst aangemeld. Deze doelen geven aan geen winstoogmerk te hebben en staan in Den Bosch geregistreerd zodat ze minder belasting (slechts 8% schenkingsrecht) hoeven te betalen. Ook hier wordt echter geen controle op uitgevoerd, behalve een steekproefsgewijs verzoek om een jaarverslag in te leveren. Al met al zijn er ongeveer 12.000 goede doelen die actief fondsen werven en die door niemand worden gecontroleerd.

  Het werven van fondsen gebeurt vaak door wervingsbureaus waar studenten voor werken. Deze studenten staan met blocnotes leden te werven voor bijv. Greenpeace, NOVIB, Artsen zonder Grenzen etc. Ze proberen je over te halen om voor een jaar donateur te worden. Na nu blijkt zijn de ‘kosten’ welke het wervingsbureau, waar de studenten voor werken, in rekening brengt bij een ideële organisatie als NOVIB etc. gelijk aan de jaardonatie. Je geeft dus het eerste jaar niet de ideële organisatie maar de betreffende student een donatie. De ideële organisatie ontvangt pas geld als je vergeet je donatie op tijd op te zeggen.

  Naar schatting gaat in deze bedrijfstak meer dan 4 miljard euro om, maar men is niet verplicht –zoals een bedrijf- een jaarrekening in te leveren bij de Kamer van Koophandel! Het grootste deel, zo’n 1,4 miljard euro, wordt opgehaald met eigen fondsenwerving. Zo’n 1,3 miljard wordt verkregen uit subsidies van overheden, waar iedere belastingplichtige dus indirect aan meebetaald. Om een voorbeeld hiervan te geven het volgende. Oxfam Novib ontving in 2012 maar liefst € 59.563.000 (negen en vijftig en een half miljoen euro) subsidie van de Nederlandse rijksoverheid, 38% van al hun inkomsten. Daarnaast ontvingen ze nog voor € 33.147.000 aan andere subsidies (21%). Ze leunden dus voor 59% op de schouders van de belastingbetalers. De vier directeuren van Oxfam namen in totaal € 376.132,- aan salaris mee naar huis.

  Wat mij toch wel het meeste opviel, was dat ook de Orde van Vrijmetselaren een ANBI-doel is (Internationale Orde der Gemengde Vrijmetselarij ”Le Droit Humain” Nederlandse Federatie Nationale Raad, Haarlem sinds 01-01-2009). De Orde van Vrijmetselaren is een eeuwenoud, semireligieus gezelschap en kent een sterk elitair karakter. Verschillende politici, filosofen en schrijvers behoren tot de orde. Nederland telt ongeveer 6000 vrijmetselaars. Waarom was het zo belangrijk om deze status toegekend te krijgen en werd deze belastingvrijstelling na jarenlange rechtzaken toch toegekend? Ik vraag mij dan ook echt af op welke gronden de Vrijmetselarij zich een Algemeen Nut Beogende Instelling vindt.

  Er is nog zoveel te schrijven over goede doelen, maar als laatste nog even de loterijen. Momenteel is de regering hard bezig om het buitenlandse aanbieders op de Nederlandse markt zo lastig mogelijk te maken. Men vreest dat er minder geld binnenkomt bij de goede doelen en belastingdienst. De loterijen leveren jaarlijks 900 miljoen euro op voor de samenleving, volgens voorzitter Boudewijn Poelmann van de Nationale Goede Doelen Loterijen (zoals de Bankgiro Loterij). Via de belastingen int de overheid 450 miljoen euro van dat bedrag, de rest is bestemd voor een goed doel.

  Mijn idee hierover is dat je zonder giften helemaal niets oplost, maar dat de bezem door de bedrijfsstructuur van sommige goede doelen moet worden gehaald, er altijd jaarrekeningen moeten worden overlegd en dat de overheid controles (met sancties) niet steekproefsgewijs moet uitvoeren, maar standaard. Dan kan waarschijnlijk ook de subsidiekraan van de overheid een stukje worden dichtgedraaid en dat komt iedereen ten goede.

  • Dag Frances,
   Een lange uitleg die je geschreven hebt, waarin je zeker een aantal punten hebt ter verbetering voor het financiële gedeelte van de Goede doelen, helaas zie ik nog niet dat gebeuren dat de bezem er doorheen zal gaan aangezien de directeuren en bestuursleden hun hoge verdiensten niet kwijt willen raken en wij nu een regering hebben waar de VVD in zit die voor de dikke salarissen gaat. In ieder geval bedankt voor de toelichting deze is een mooie aanvulling voor mijn eigen blogbericht en natuurlijk ook bedankt voor je bezoekje aan mijn blog.
   Groetjes Gre

 5. Graag gedaan. De salarissen van de directeuren/bestuursleden zijn natuurlijk veels te hoog, maar het ergste is dat de regering (lees: belastingbetaler) soms wel 59% bijdraagt. Doordat iedereen gefocust is op de salarissen van de directeuren/bestuursleden wordt vergeten hoe de regering hierin staat en dat is vele malen erger!

Geef een antwoord