1. Alles heeft Twee kanten

Alles heeft Twee kanten.


De Babberspolder in Vlaardingen,  de wijk waar wij nu al zo’n 28 jaar wonen.
Een mooie groene wijk, waar gezellig veel gezinnen met kinderen wonen en waar ik altijd trots op was!
Een wijk netjes en schoon, waar de bewoners altijd allemaal aan mee werkte deze zo netjes en sociaal mogelijk te houden, tot de Woningstichting Waterweg Wonen besloot dat het meeste afgebroken moest worden om daar dure koopwoningen voor in de plaats te bouwen.
Ons als bewoners is verzekerd door “Woningstichting Waterweg Wonen” dat ze er alles aan doen om zo lang de vernieuwing duurt de wijk zo bewoonbaar en veilig mogelijk te houden.


Als ik nu in de vroege ochtend zo rond negen uur door onze wijk loop met mijn hond dan is het eerste wat mij opvalt de vreselijke verpaupering die er plaats vind in zo’n korte tijd!!
Aan het einde van onze straat ga ik de hoek om en steek over, bij de school staan 2 Poolse bussen die Poolse werknemers van en naar hun werk vervoeren.
Voor het gemak hebben zij hun asbak maar leeg gegooid op straat, de straat ligt bezaaid met vieze peuken!
ik vervolg mijn pad, er liggen overal verpakkingen van etenswaren en bierblikken, en her en der ligt kapot gegooid glas.
Op mijn weg naar het park, zit een Pools meisje heftig een sigaret te roken met een fles bier in haar hand en haar radio afgestemd op een Poolse zender die storend hard aan staat.
Dan kom ik bij de ingang van het park, daar zie ik verschillende mannen in het gras liggen in diepe slaap.
Rond om hen liggen overal verpakkingen van etensresten en lege bierflessen liggen  over het gras verspreid.
Een stukje verder ligt er nog eentje in een slaapzak met een oude rugzak als kussen.
Verdrietig  vervolg ik mijn weg, door wat eens was, onze mooie kind vriendelijk sociale wijk en denkt bij mijzelf, zo wil dus Woningstichting Waterweg Wonen de wijk zo bewoonbaar en veilig mogelijk houden tijdens de vernieuwing!!

Het eerste stuk van onze wijk is nu bijna klaar, nu is het middelste stuk aan de beurt.
En tot deze flats afgebroken worden hebben ze nu iets nieuws uitgedacht om onze wijk veilig en bewoonbaar te houden.
Sinds een paar maanden als je nu door die straten loopt zie je overal stickers op de ramen van ongeveer 70 cm doorsnee met het Woord “Be-Zet”er op.
Voor die ramen hangen ook over het algemeen geen gordijnen en staan geen plantjes meer voor de raam in vele gevallen hangen er alleen nog wat oude lappen of een laken!!
Dat heeft mijn nieuwsgierigheid gewekt dus ben ik wat op het internet gaan zoeken.
Het bedrijf “Be-Zet” heb ik gevonden, deze heeft blijkbaar een deal gesloten met Woningstichting Waterweg Wonen “.
Deze verhuurt voor woekerprijzen en asociale voorwaarde de flats in onze wijk.
Over het algemeen verhuurt dit bedrijf de flats  aan Poolse arbeiders, dat verklaart meteen een deel voor mij, hoe het komt dat ik dat allemaal tegen kom op mijn vroege ochtendwandeling met de hond.
Deze mensen komen blijkbaar bij zulke bedrijven terecht als “Be-Zet” !!
Komen hier om te werken, hebben geen onderdak dus zijn een makkelijke prooi om uitgebaat te worden.

Be-Zet, rekent hun de volgende kosten Per Persoon:
Inschrijfgeld €25,-
Opstart en Behandelkosten €300,-
Borg €300,-
En dan is de gebruikersvergoeding  ( huur) €130,-  Per Persoon
Gebruikersvergoeding voor meer personen op aanvraag!!
En dat alles onder het mom…ben je 18 jaar of ouder, geen kinderen, geen huisdieren en kan wederzijds opgezegd worden per 14 dagen!!
Waarbij ze absoluut geen garantie geven dat als ze deze mensen binnen 14 dagen er uit zetten, dat ze dan ook een nieuwe woonruimte aangeboden krijgen van Be-Zet.
Daarbij moet je een geldig legitimatiebewijs, I-D kaart of paspoort in je bezit hebben.
Ook is het zo, dat als je voor een bezichtiging bent uitgenodigd moet je dezelfde dag beslissen of je het wil hebben en uiterlijk de volgende dag de woning betrekken.
Volgens hun is dit een Anti kraak beleid…en dat terwijl in juni dit jaar de Anti Kraakwet een feit is geworden!!
 
Mijn bron voor dit alles is:
De Voorwaarde van Be-Zet, leest u hier .
Althans inmiddels hebben ze deze voorwaarde van het internet gehaald en er een andere voor in de plaats gezet waar vele dingen zo omschreven zijn dat niet meer duidelijk is waar  de mensen instappen.
Een weinig zeggend PDF bestand en de rest mag men nu raden het enigste wat er wel staat is dat als je plotseling het huis niet kan betrekken het je € 330,- kost als je geen annuleringsverzekering erbij afsluit!

Hier is de nieuwe link http://www.be-zet.nl/upload/docs/Be-Leef-Be-Zet-filosofie-en-voorwaarden.pdf

De Poolse arbeiders komen uit armoede hier werken, worden in de eerste plaats vaak veel minder betaald door de werkgever als dat een Nederlander krijgt voor dezelfde baan en vervolgens worden ze ook nog eens uitgemolken door zo’n bedrijf als Be-Zet”.
Die laten wij het even niet vergeten blijkbaar het vuile werk doet voor de Woningstichting Waterweg Wonen.
Geen wonder dat vele in het park slapen en op straat leven…..dit verklaart veel van wat ik in ons eens zo mooie wijk nu zie!
Tja ik ben heel boos dat ze dit met onze wijk doen……maar laten we eerlijk zijn deze Poolse arbeiders worden hier ook schandalig en mensonwaardig behandeld….

Met aan de andere kant ook nog het feit dat Nederlandse werknemers in de WW zitten omdat Poolse arbeiders goedkoper zijn voor de werkgever ………Alles heeft twee kanten!
 
©Gre Hulspas

Geef een antwoord