Archief | augustus 2015

Ministers Schippers ontneemt ouderen het laatste restje zorg!

deze

Minister Schippers, vertrek Alsjeblieft naar Siberië en blijf er dan gelijk als dat kan…..ik ben dat Anti beleid voor ouderen meer dan spuugzat……BLIJF EINDELIJK VAN DE ZORG VAN ONZE OUDEREN AF!!!!

OUDEREN ZIEN AF VAN ZORG…..OMDAT DEZE VOOR HUN ONBETAALBAAR IS GEWORDEN….!

ZO IK HET ZIE HEEFT DEZE ELLENDIGE AFBRAAK REGERING EINDELIJK HUN ZIN, OUDEREN ZIEN AF VAN ZORG DOODEENVOUDIG OMDAT DEZE NIET MEER TE BETALEN IS VOOR HUN.

Dan heeft deze regering eindelijk de ouderen in de hoek gedreven waar zij ze het liefst hebben…..voor ouderen zo zij mij laten weten voelt dat aan dat ze niet meer gewenst zijn in deze maatschappij, geen mens meer zijn maar uitsluitend een Kostenpost waar de Rutte Clan zo snel mogelijk van af wil!

Door hun grote koopkrachtdaling vermijden de drie miljoen gepensioneerden in toenemende mate de zorg die zij nodig hebben om langer zelfstandig te wonen, zoals het kabinet wil.

Ze proberen onder meer hun verplichte eigen risico voor de zorgverzekering (375 euro) zo min mogelijk aan te spreken, onder meer door zonder overleg met een arts hun medicijngebruik te beperken of te stoppen, een noodzakelijke controle bij een specialist over te slaan en niet meer naar de tandarts te gaan.

Daarnaast schrikken zij ervoor terug aan te kloppen bij gemeenten, sinds begin dit jaar verantwoordelijk voor veel zorg, omdat zij daar eigen bijdragen moeten betalen, bijvoorbeeld voor thuiszorg en huishoudelijke hulp.

Dat alles bij elkaar opgeteld en de wetenschap dat ouderen er volgend jaar opnieuw op achteruit gaan, plus dat de zorgverzekeringspremie duurder wordt en het Eigen Risico naar 400 euro gaat is de ellende voor onze ouderen compleet.

Tot slot deze afbraakregering heeft nu al heel wat kapot gemaakt zeker ook voor de ouderen, zij moeten zich werkelijk kapot schamen dat ze dit doen en er gewoon in 2016 mee verder gaan…..ik ben het Spuugzat.

Bron: Ouderen zien af van zorg

© Gre Hulspas

Deze Regering elimineert Ouderen…!

dementie

Ouderen massaal in financiële problemen….en in 2016 daalt hun koopkracht opnieuw met 1,1%…..Deze regering elimineert Ouderen…..!

De inkomensval brengt inmiddels al 80 procent van de senioren in financiële problemen….!

De koopkracht van de drie miljoen gepensioneerden is sinds de crisis afgenomen met gemiddeld 7,5 procent. Sommige groepen ouderen hebben tot 13 procent ingeleverd.

Dit blijkt uit een groot onderzoek in opdracht van ouderenbond ANBO door de universiteiten van Nijmegen en Amsterdam naar het koopkrachtverlies van ouderen. Dat onderzoek noemt de ouderen ’degenen die de crisis betalen.

Met name de allergrootste groep, met een bruto inkomen tussen 24.000 en 30.000 euro, staat het water aan de lippen. Sinds vorig jaar moeten zij hoge eigen bijdragen betalen voor allerlei vormen van zorg en zijn compensaties en de fiscale ouderenkorting vervallen, terwijl hun pensioenen zijn bevroren of gekort.

Een echtpaar met een totaal besteedbaar pensioen (inclusief AOW) van 2000 euro per maand (dat is het leeuwendeel van de gepensioneerden) kost dat 400 euro, een vijfde van het inkomen.

De huren stijgen, op het in hun huis vastgelegde vermogen wordt sinds 2007 ingeteerd of de vrijwel renteloze spaarrekening is geplunderd om het hoofd nog boven water te houden.

Komend jaar daalt de koopkracht van ouderen met 1,1 procent…..althans zo is beweert.
Maar ik denk dat dit meer zal zijn gezien alleen al dat de basispremie van de zorgverzekering stijgt en het Eigen Risico wat veel ouderen helemaal op gebruiken opnieuw omhoog gaat naar 400 Euro!

Persoonlijk denk ik dan ook dat deze cijfers wat optimistisch zijn neer gezet, het is immers zo dat al jaren pensioenen niet meer geïndexeerd worden en dat de ouderenkorting vanaf 2015 ook vervallen is.

Geen wonder is het dan ook dat ik steeds meer signalen krijg van ouderen dat zij er net zo lief uit stappen….ik kan dan ook deze regering zo langzamerhand niet meer luchten of zien.
Ze gaan inderdaad met ouderen om of zij ze liever kwijt als rijk zijn en zien ze uitsluitend nog als een kostenpost en niet meer als mens.

Bron: Ouderen in geldproblemen

En wanneer ik dan lees hoeveel veelverdieners hun zakken meer dan schandalig vullen in de ouderenzorg wordt ik echt heel kwaad. Al dat geld zou in ouderenzorg gestoken moeten worden, we moeten dringen naar een nieuw systeem die dat in de toekomst onmogelijk maakt.

Lees ook hier de 50 Teveelverdieners in de ouderenzorg: Teveelverdieners in de Ouderenzorg

© Gre Hulspas 16-8-2015

Minister Schippers, ik ben het zat

VVD Minister Schippers zonder hart

VVD Minister Schippers zonder hart

Minister Schippers
staat niet langer borg
voor goede zorg
weinig handen aan het bed
en de huisarts uit het basispakket.

De huisarts in 2016
voor vele de enige
dus zal menige
ondanks hun lijden
deze zorg gaan mijden.

Huisarts niet meer vergoed
met alle gevolgen van dien
waarom wil zij dat niet zien
marktwerking verkoopwaarden
zijn tegenwoordig arme, zieken en bejaarden.

Voor eigen risico
een dokter erbij halen
vele kunnen dat niet betalen
hoe ondoordacht is dat
ik ben Schippers meer dan zat.

In 2016
zegt zij met grote overmoed
wordt deze niet langer vergoed
en zonder Kameroverleg
gaat de vrije artsenkeuze ook alsnog weg.

Buiten de kamer om
dat is niet zo het hoort
daarmee is de democratie vermoord
menswaardigheid is niet wat telt
alles bij haar draait uitsluitend om geld.

De Zorgverzekering
basispremie zonder normaal dialoog
per 1 januari 2016 opnieuw omhoog
en als verrassingscadeau
toren hoog eigen risico.

Verplichte uitleg
bij de apotheek
een volgende Schippers streek
zes euro en verplicht
doet echt de deur dicht.

Minister Schippers
ik ben helemaal klaar met jou
je zet ieder zonder veel geld in de kou
heb je dan helemaal geen hart
stap dan liever op van mijn part!

© Gre Hulspas