Mensonterende en lugubere plannen en wetten in de Zorg.
De laatste tijd verbaas ik mij steeds meer en meer wat dit kabinet van VVD en PvdA met de gedoogpartners SGP, ChristenUnie en D66 uitdenkt in de zorg. Mensonterende voorstellen die armoede en eenzaamheid brengen onder vele burgers, vooral onder de ouderen, gehandicapten en mensen met het minimum. Zelfs een voorstel van de Jong Democraten (D66) die denken het recht te hebben op de stoel van God te gaan zitten! Hier onder een overzicht van de voorstellen en akkoorden die de laatste tijd in de zorg tevoorschijn kwamen. Het zal zeker niet alles zijn, maar het geeft een beeld hoe verschrikkelijk fout en onmenselijk omgegaan wordt met de burgers van dit land. Als Nederlander, schaam ik mij echt dood voor het beleid wat in mijn eigen land gevoerd wordt!
De Kankerpolis:
De zorgplannen van Minister Edith Schippers (VVD) nemen naar mijn idee lugubere vormen aan. Zij pleit voor de invoering van de Kankerpolis, uiteraard spreekt het voor zich dat er aan deze extra polis natuurlijk ook een prijskaartje zit die voor armen mensen te duur is! De nieuwe polis gaat naar verluidt slechts dertig euro per maand kosten voor mensen die kunnen aantonen dat ernstige vormen van kanker niet in hun familie voorkomen.
Bron: Manco Magazine
Maximaal €80.000 voor een leven:
Jong Democraten ( D66) pleiten voor een prijsplafon wat een levensjaar maximaal mag kosten, daarmee gaan ze naar mijn mening zitten op de stoel van God.
Bron: The Post Online
Die maatregel is een onderdeel van het zorgplan dat de jongerenorganisatie op 14 september bij Een Vandaag presenteert, en op 19 september aan minister Schippers (VWS) overhandigt.
Bron: Jong Democraten
Dagelijkse Doucherecht ouderen en gehandicapten:
D66 en PvdA willen, met steun van D66, een passage uit de wet halen waarin onder meer het recht op een dagelijkse douche en hulp bij de gang naar het toilet is opgenomen.D66 en PvdA willen dat mensen dat zelf regelen in een afspraak met een zorgaanbieder. ‘Maatwerk’, noemden de partijen het. De PVV sprak van een ‘schande’!
Bron: Doucherecht
Dagelijkse Douchebeurt is inmiddels verdwenen door D66 en de PvdA!
Inmiddels heeft de PvdA en D66 hun zin gekregen en is de dagelijkse douchebeurt verdwenen, ik vraag mij af of de politici van de PvdA en D66 ook maar één keer in de week douchen…ik waag het te betwijfelen en vind het echt een schande dat zij dit door gedramd hebben. De gevolgen zijn vervuiling, vereenzaming en verpietering voor hoogbejaarden van ons land.
Bron: PvdA en D66 laten ouderen verder in de steek
De Armoedepolis ( Zorgverzekering):
De Armoedepolis waarvan Minister Edith Schippers ( VVD) beweert dat hij de tweedeling in de zorg niet groter maakt. Natuurlijk is dat niet de waarheid immers is het zo dat als je weinig geld hebt en de goedkope polis neemt wordt je beperkt in je keuzevrijheid en wanneer je de duurdere variant neemt omdat je meer kan betalen krijg je de keuzevrijheid wel. Dus terecht opnieuw een tweedeling in de zorg.
Bron: De Stentor.nl
Met Budgetpolis niet naar academisch ziekenhuis:
Nog meer tweedeling in de zorg, mensen die kiezen voor een budgetpolis kunnen niet terecht bij alle academische ziekenhuizen omdat de zorgverzekeraars daar geen contracten mee hebben afgesloten. Mensen die toch in een academisch ziekenhuis belanden als hun verzekering dat niet dekt, moeten een deel van de rekening zelf betalen. Dat kan fors oplopen volgens de NPCF.
Bron: Budgetpolis/Academisch Ziekenhuis
Mantelzorgers horen uit liefde hun baan op te zeggen:
Staatssecretaris Martin van Rijn ( PvdA) ontkent problemen mantelzorgers en zegt: “Mantelzorg kies je uit liefde”! Wanneer een mantelzorger voor een ouder en/of familielid gaat zorgen zal deze zijn baan op moeten zeggen en vele zullen dan in financiële problemen raken, Staatssecretaris Martin van Rijn vindt dat dit geen probleem mag zijn aangezien je mantelzorger wordt uit liefde. Een kromme redenering die nergens op slaat.
Bron: Joop.nl
Mantelzorgers vanaf 5 jaar oud?
Krijgen we mantelzorgers van vijf jaar oud? In een WMO protocol van een gemeente, las ik de richtlijnen om huishoudelijke hulp te kunnen krijgen. Ik citeer: ‘Van kinderen vanaf vijf jaar wordt verwacht dat zij taken kunnen verrichten zoals licht huishoudelijk werk, boodschappen doen, etc.’
Nog een schokkend regeltje: ‘Er wordt géén rekening gehouden met school of hobby van het kind dat mee moet helpen in huis.’ Tenenkrommend! Waar ligt de grens? Kleine kinderen moeten vooral kind kunnen zijn. Ze moeten kunnen spelen, leren, ontdekken, groeien.
Bron: Supportersbeurs
Verzorgingshuizen sluiten:
Ruim 15.000 hoogbejaarden die een jaar geleden nog recht hadden op een bed in een verzorgingshuis moeten dit jaar noodgedwongen thuis blijven wonen. Honderden verzorgingshuizen sluiten. Sinds 1 januari komen ouderen met de indicatie zorgzwaartepakket (zzp) 3, het verzorgingshuis niet meer in. Dat zijn veelal 80-plussers die moeilijk ter been zijn, weleens iets vergeten, hulp nodig hebben bij het uit bed komen, bij het douchen of de maaltijd. In een verzorgingshuis zouden ze tot 12 uur hulp per week krijgen, maar volgens de nieuwe normen is ‘zzp 3’ gezond genoeg om met de nodige thuiszorg zelfstandig te blijven wonen. De groep ouderen die het verzorgingshuis niet meer inkomt, loopt de komende 4 jaar op van 15.000 tot 56.000 in 2018.
Bron: Algemeen Dagblad
Kaalslag thuiszorg:
Duizenden ouderen, zieken en gehandicapten hebben de afgelopen weken van hun gemeenten te horen gekregen dat zij vanaf 1 januari volgend jaar geen of veel minder thuiszorg krijgen. Ze moeten maar een beroep doen op hun familie, buren of andere vrijwilligers. De gevolgen van de decentralisatie van grote delen van de zorg naar de gemeenten beginnen nu zichtbaar en voelbaar te worden en zal in 2015 een gigantisch maatschappelijk probleem veroorzaken.
Bron: Telegraaf
Eigen Bijdrage, kinderen psychische aandoening:
Vanaf 1 januari moeten kinderen die als gevolg van een psychische aandoening niet langer thuis kunnen blijven en in een instelling verblijven, een eigen bijdrage betalen. Die kan volgens GGZ Nederland oplopen tot 1500 euro per jaar. Dit bedrag komt bovenop andere kosten die ouders moeten betalen wanneer hun kind behandeld wordt voor een psychische aandoening. Zij betalen vaak al reis- en verblijfskosten, aldus GGZ Nederland. GGZ Nederland heeft ‘ernstig bezwaar’ gemaakt tegen de eigen bijdrageregeling in de Jeugdwet.
Bron: Zorg Welzijn.nl
Tot slot zou ik willen zeggen, dit kabinet van VVD en PvdA met hun gedoogpartners SGP, ChristenUnie, CDA en D66 gaat maar door en door, naar mijn inzicht moet dit echt stoppen. Het is voor mijn gevoel meer dan genoeg geweest iedere burger van dit land dus ook ouderen, gehandicapten en mensen rond het minimum hebben recht op een menswaardig bestaan, wat de staat ze nu niet meer wil geven. Als Nederlander, schaam ik mij echt dood voor dit beleid en de beleidsmakers van dit land.
© Gre Hulspas 20-09-2014—update 15-02-2014