Archief | maart 2014

Systeemcrash bij de Vlaardingse Verkiezingen.

stempas 2014

Vandaag is het 19 maart 2014 we mogen stemmen voor de lokale verkiezingen. Dus ik samen met mijn man naar het stemlokaal wij horen bij district 22 in onze wijk. We komen er binnen ik geef mijn stempas en toen gebeurde wat zo lang ik mag stemmen nog nooit gebeurd is, de meneer achter het tafeltje zegt, “Ongeldige stempas u mag niet stemmen”!

Ik sta aan de grond genageld en vraag hem waarom is mijn pas ongeldig, want ik ga hier dus niet weg voor ik gestemd heb. Tja, zegt hij vervolgens, u staat met nog twee andere in het roze op mijn lijst dus uw stempas is ongeldig, een dubbel nummer u heeft een nieuw stempas aangevraagd. En ik antwoord, “dat is absoluut niet zo dan blijf ik hier net zo lang staan tot ik wel mag stemmen, ik laat mij hier niet weg sturen mijn geweten is zuiver”. Ze kijken elkaar achter die tafels nog even aan en ja het werd druk in het stembureau dus ik schaam mij echt rot maar uiteindelijk staat hij op en zegt” gaat u maar even mee dan ga ik wel bellen. Wij mee naar een ander vertrek en hij gaat bellen uiteindelijk is hij klaar met bellen draait zich om en zegt “ er is een systeemcrash geweest mevrouw u mag nu stemmen”! Ik zeg hem, “een systeemcrash er staan er nog meer op die lijst, u zei drie in dit district dus die krijgen ook te horen dat hun stempas ongeldig is”. Ja, zegt hij maar het zijn er met u erbij in dit district maar drie! Ik vraag hem vervolgens, hoe gaat dit nu verder want dit is niet echt oké, hoor ik daar nog iets van? Zijn antwoord was ”er wordt een onderzoek opgestart en nee mevrouw u hoort verder niets meer”.

Mijn conclusie:

Als er in ons district ongeldige stempassen zijn waarbij mensen weg gestuurd worden, is dat dan soms in andere districten ook het geval? Want ten slotte zei deze meneer dat er een systeemcrash is geweest en ik neem niet aan dat alleen ons district in dat computersysteem zit. Als dat zo is worden nog meer mensen geweigerd en ten onrechte hun stemrecht afgenomen. Ik ben te kijk gezet in dat stembureau en nog krijg ik te horen dat ik niets van dat onderzoek meer hoor, ik vind dat niet bepaald netjes van de gemeente Vlaardingen. Ik vind dat ik het recht heb om te weten of dat onderzoek wordt opgestart en wat de slotconclusie daarvan is.

©Gre hulspas

Anonieme Armoede

schamen2

Anonieme Armoede

Mama, mijn schoenen zijn te klein
mijn voeten doen heel erg pijn
kunnen we vandaag nieuwe kopen
Ik kan er echt niet meer op lopen.

Lieverd, deze maand tot mijn verdriet
gaat dat werkelijk niet
volgende maand zal ik kijken
welke rekening kan wijken.

We hebben al te veel schuld
dus lieverd even geduld
oma komt deze maand bij ons in huis
ze kan het niet meer alleen thuis.

Ik ben ontslagen, heb een uitkering
we zetten al de tering naar de nering
oma gaat dan minder AOW krijgen
en alle prijzen blijven stijgen.

Maar mama en een winterjas dan
sorry lieverd, ik vrees een tien jaren plan
jou medicijnen kosten heel erg duur
en oma moet nodig een nieuw brilmontuur.

Zij kan dat van haar AOW niet betalen
ook niet op de verzekering verhalen
we moeten helpen zo veel het kan
de bril doen we met een afbetalingsplan.

Schoenen en de jas moeten wachten
Ik wil wel, maar ben niet bij machte
wij twee zijn nu even secundair
ons leven is niet meer eerlijk en fair.

En papa dan, kan hij het niet betalen
nee, lieverd bij hem is ook niets te halen
ook hij is aan de kant gezet
heeft maar een klein budget.

En nu met zijn nieuwe gezin
Staat hij met zijn giro in de min
weet je wat, ik zal mijn fiets wel verkopen
die kleine stukjes kan ik eigenlijk wel lopen.

Zeker weten een goed plan
dan kopen we daar die schoenen van
en bij de lommerd breng ik mijn ring
dat vind ik toch een lelijk ding.

Mam, hebben we deze week dan nog eten
of kunnen we dat ook vergeten
ja lieverd, God zij dank
we hebben nog wat over van de voedselbank.

Oma, moeder en het kind
het gaat hun niet voor de wind
anno 2014 voor veel mensen de realiteit
intense armoede, waarvan vele in de anonimiteit.

©Gre Hulspas

Ongehoorde verspilling in de zorg!

verkwisting zorg

Vandaag komen de rekeningen van het eigen risico mij werkelijk de strot uit!

Laat ik eerst vertellen wat wij aan premie betalen als echtpaar dat is €252,50 per maand en eigen risico €720,00 per jaar althans alleen nog dit jaar want in 2015 gaat dit opnieuw omhoog.
Drie weken geleden kregen we de eerste rekening blijkbaar zoals ze schrijven nog uit 2013 het bedrag eigen bijdrage maar liefst €185, 90.
Ik gebeld naar de zorgverzekeraar met de vraag waar we dat van moeten betalen daar mijn man na 40 jaar gewerkt te hebben vaak 70 uur in de week wegbezuinigd is dus zonder werk en wij het minimum hebben. Geen zorg werd ons gezegd we mogen het in drie termijnen betalen, nou ook niet simpel want dat is ook per maand nog veel maar beter zo dan maar, dachten wij.

Nu vandaag de volgende rekening €212,31 eigen risico betalen ook het grootste gedeelte uit 2013. Wij snappen het niet meer en gaan op de site van Mijn DSW kijken in ons account want er staat bij één van de bedragen ziekenhuiskosten van mijn man (€169,82) en we hebben geen idee waar deze vandaan komt. Daar staat bij de specificatie Ziekenhuis Vlietland- Behandelaar Onbekend!
De informatie waar je voor betaalt is vaak heel gebrekkig zodat je niet kan zien waarvoor het precies is. Gekker kan niet dus ik opnieuw gebeld, lang in de wacht gestaan om vervolgens te horen dat degene aan de telefoon van de DSW het ook niet kan vinden, ze zegt we worden terug gebeld.

Ik werd terug gebeld met de volgende verklaring:
Sorry, mevrouw maar deze rekening is van de Trombosedienst van uw man wij moeten elk kwartaal voor uw man aan de Trombosedienst €251,94 betalen en daarvan is uw eigen risico €169,82
Waarop ik zeg, dat is toch heel raar want mijn man komt maar 2x per jaar bij de Trombosedienst, 10 minuten per keer. Mijn man prikt zichzelf thuis en rekent ook zijn eigen dosering uit, het enige wat hij met de Trombosedienst te maken heeft is die twee bezoekjes van 10 minuten ieder en een doosje meetstrips om zelf thuis te meten wel een beetje erg duur dan, tja zegt zij dat rekent de Trombosedienst nu eenmaal.

Dus mijn conclusie, de Trombosedienst krijgt voor 2 bezoekjes van 10 minuten plus wat meetstrips die mijn man mee naar huis krijgt €1007,76 per jaar, de reinste verkwisting…. En wij moeten voortaan standaard onze eigen risico in zijn geheel betalen ook als deze hoger en hoger wordt, ik denk Waarvan, geen idee! En van al die duizenden mensen die ook thuis prikken hetzelfde bedrag, geen wonder dat de zorg zo duur is ik vind dit echt ongehoord en schandalig!

Hoe we dit op gaan lossen ik weet het niet, wij hebben geen vette bankrekening of zo wij leven van het minimum. Eén ding is zeker, wij gaan in de toekomst zo weinig mogelijk nog naar een arts of een ziekenhuis en slikken alleen nog medicatie waar we echt niet buiten kunnen en hoe lang dat nog kan, ik denk niet lang meer. En met ons vele andere die in dezelfde situatie zitten als wij.

De hele zorg stinkt naar graaiers en niemand die dat blijkbaar een halt toe roept en dit kabinet van VVD en PvdA kijken de andere kant op en negeren systematisch alle signalen uit de samenleving.

Uitkeringsgerechtigden gediscrimineerd en uitgescholden!

boos gedicht

Uitkeringsgerechtigden gediscrimineerd en uitgescholden!

Het is al weken dat ik mij kapot erger aan discriminerende opmerkingen, scheldnamen die men maakt aan het adres van iemand die een uitkering heeft. Er komen dan benamingen voorbij zoals losers, profiteurs, parasieten, tuig, werkweigeraars, schorrie morrie en dan valt ook steeds het akelige woord “kansarmen”, waarvan men zegt kansarmen worden vaak al heel snel criminelen…ze worden weggezet als oud vuil! Er is zelfs een lokale partij die een kansarme afbeeld met handboeien op hun verkiezingsposter, in mijn ogen een regelrechte belediging. Al deze benamingen worden gebruikt op de Sociaal media zoals Facebook en Twitter alsof dit heel normaal zou zijn om iemand die zonder werk is mee te betitelen, ik erg mij daar echt kapot aan.

Laat ik al deze mensen uit de droom helpen, iemand die werkeloos is heeft ook liever gewoon een job, natuurlijk zijn er altijd mensen tussen die liever niets doen maar dat is maar een heel klein percentage en deze zijn er altijd geweest, het overgrote deel wil het liefst vandaag weer aan de gang, zij solliciteren zich helemaal blauw vaak 5x per week om dat voor elkaar te krijgen maar er zijn veel te weinig jobs dus de kans is minimaal dat ze aan de slag komen zij verdienen ook respect in deze samenleving en horen op die manier niet weggezet te worden!

Wanneer je dus wil schelden om wat voor reden dan ook, scheldt dan op deze afbraak regering van VVD en PvdA (gedoogpartners D66, ChristenUnie en SGP). Deze partijen laten de werkeloosheid steeds verder oplopen ook de komende jaren, denk maar aan de Zorg daar zullen duizenden worden ontslagen alleen al doordat idiote zorg akkoord.
En denk maar aan al onze chauffeurs die werkeloos aan de kant staan omdat hun banen worden overgenomen door Moelanders die veel goedkoper zijn dankzij de EU, en ook dankzij die zelfde EU worden overal in de bedrijven Nederlandse arbeiders ontslagen en goedkope daarvoor in de plaats gezet. Vele bedrijven die failliet gaan omdat deze regering dit land helemaal kapot bezuinigd deze regering daar wordt de gewone burger echt niet beter van, deze regering ontziet alleen de hoge inkomens.

Mensen zonder werk hebben het al moeilijk genoeg, vandaag zijn zij het en morgen kan jij het zijn, dus behandel ze niet als een stuk vuil maar met respect. Deze regering van VVD en PvdA zorgt voor een enorme tweedeling in onze maatschappij en laat mensen vergeten dat er ook nog zoiets is als een Sociale Samenleving en respect, dat is fout want zo komen we niet uit deze crisis dan zakken we er alleen verder in.

Samen staan we sterk en alleen Samen komen wij er uit, laten we met zijn allen zorgen voor een Sociale Samenleving!

© Gre Hulspas 2014