Archief | november 2009

21.Bezwaarschrift Ex werkgever/UWV

Vandaag is het zondag 15 november 2009.
Inmiddels hebben we bericht terug gekregen van onze advocaat, het antwoord op onze vraag om ons te helpen omdat we ons opnieuw onterecht aangevallen voelen door die ex werkgever van mijn man.
Hij schrijft eigenlijk het volgende,

“Uw werkgever heeft een bezwaarschrift ingediend omdat het UWV van oordeel was dat u op de laatste dag van het dienstverband ziek was. Uw werkgever is van mening dat uw arbeidsongeschiktheid medio augustus 2009 is geëindigd. Het UWV heeft u nu gevraagd of u betrokken wenst te worden in die procedure. U kunt daar bevestigd op antwoorden. In dat geval wordt u op de hoogte gehouden van het verloop van de procedure. Aangezien u zelf geen bezwaar hebt gemaakt tegen de beslissing betekent dit dat alleen een beslissing op bezwaar wordt genomen op grond van de bezwaren van uw voormalig werkgever.”
 
Verder adviseert hij dat we bevestigend kunnen antwoorden dat we op de hoogte gehouden worden.
En dat we zelf moeten bepalen of we die ex werkgever inzage geven in alle medische gegevens van mijn  man.
 
Om eerlijk te zijn begrijp ik dit niet goed omdat de meneer die ik aan de telefoon had in plaats van de advocaat mij zei dat er een nieuwe procedure opgestart moet worden nu en dat de advocaat nu zegt “stuur zelf dat formulier op”en verder wachten we het wel af….althans zo begrijp ik dat nu.
Min of meer voel ik nu dat we eerst opnieuw voor de leeuwen gegooid worden voor we eventueel hulp hierin krijgen.
Terwijl die ellendige ex werkgever mijn man nu opnieuw beschuldigd in dat bezwaarschrift dat hij helemaal niet ziek was na de ontslagtermijn…..wat echt een leugen is die op geen enkel feit gebaseerd is.
Hij heeft in november helemaal geen contact gehad met mijn man, dus hoe kan hij nu weten in welke staat mijn man verkeerde op dat moment!!
Maar ja, ik heb het al eerder gezegd, hij baseert dat op dat leugenachtige rapport van die Mediator wat we maanden later als het Mediation gesprek ineens plotsklaps nog toegestuurd kregen.
Ze zullen dat bij  het UWV  ook zien neem ik aan en dan dwars door die vent zijn leugens heen kijken.
Hoewel…ik hoop dat, maar zeker er van zijn……ik ben nergens meer zeker van op dit moment omdat ook het UWV omkomt in het werk en er dan vaak dingen onbedoeld fout gaan.
Maar ja,, wat kunnen we anders dan het advies dan opvolgen, niets toch??
We hebben nu eenmaal geen geld om een dure advocaat te nemen zoals die ex werkgever wel heeft….wij zijn afhankelijk van de gratis advocaat van de bond, die overbelast is.
En om heel eerlijk te zijn denk ik dat zaken waar veel werknemers bij betrokken zijn voorrang hebben bij de bond….een beetje kan ik dat wel begrijpen, maar aan de andere kant onze zaak mag dan een zaak zijn waar alleen mijn man lid is van de bond, maar voor ons hangt er heel veel van af en ook wij hebben altijd onze bond contributie betaald.
Dus hebben ook recht op zo goed mogelijke hulp, ik neem dat de advocaat niet kwalijk want deze krijgt natuurlijk ook zijn orders van hoger hand.
 
Dus zoals ik al schreef hier boven, we hebben het formulier ingevuld en bevestigd dat we op de hoogte willen blijven van het verloop van dat bezwaarschrift.
Vervolgens hebben we contact gemaakt met de behandelend arts van mijn man vanwege die vraag over alle medische gegevens van mijn man.
Deze zei, “je hoeft niet alle gegevens beschikbaar stellen…dat is privé en nergens voor nodig dat gaat hem niks aan, als deze ex werkgever informatie wil hebben over het ziek zijn van uw man dan kan hij contact opnemen met mij”.
Verder zei hij “zo……dus deze is van menig dat als men overspannen is en daar allerlei klachten van krijgt dat u niet ziek zou zijn”.
En vervolgens schudde hij meewarig met zijn  hoofd…..
We hebben dus geen toestemming gegeven om aan die ex werkgever al de medische gegevens te geven van mijn man…..dat gaat hem verder niks aan en we vertrouwen hem net zo ver als dat we hem zien kunnen….dus niet!!
Vervolgens hebben we alles opgestuurd naar het UWV.
 
En dan nu maar weer de onzekerheid in, of eerlijkheid en rechtvaardigheid zal zegen vieren.
Dus weer extra spanningen voor ons beide, die we er eigenlijk niet meer bij kunnen gebruiken.
Hoe vaak zullen wij nu nog lastig gevallen worden door die vent die nu vanaf 1 september Ex werkgever is??
 
En dan verder is er nog steeds die procedure die opgestart wordt door de advocaat…..we horen er helemaal niets van…….
Een uitputtingslag is dit…zo doen vele werkgevers dit , om je zo uit te putten dat je het op gaat geven en de procedure stop zet.
Nu, dan kan hij lang wachten, want ondanks dat we soms echt niet meer vort kunnen zullen wij niet opgeven.
Voor ons moet het Recht  (als dat nog bestaat) zegen vieren, ergens moet er toch gerechtigheid zijn voor mijn man en mij.

20.Ex Werkgever gek geworden.

Vandaag is het 6 november, met mijn man gaat het de laatste weken iets vooruit, hoewel hij nog regelmatig de black-outs heeft worden ze lijkt ons, toch iets minder.
Alleen de nachten voor hem zijn nog steeds verschrikkelijk, soms heeft hij ondanks de medicatie nachtmerries en wordt dan dik in het zweet wakker.
Hij komt nog wel iedere veertien dagen bij de arts, deze wil hem mede zijn verschijnselen en zijn hartoperaties goed in de gaten houden.
En we gaan nu al maanden lang iedere twee weken naar maatschappelijk werk.

Ook heeft de huisarts hem nog steeds kalmerende middelen voorgeschreven omdat het anders toch nog niet echt goed gaat.
Een goede week geleden hebben we huisarts een extra lang gesprek gehad en daar is uit voort gekomen dat hij toch iets vooruit gaat en we zijn blij met ieder beetje.
Ook hebben we besproken dat het, het beste is dat nu hij aan de betere hand is  om hem bij de ziekenwet af te melden, zodat hij alvast kan proberen te solliciteren wat zijn herstel volgens de arts waarschijnlijk ten goede zal komen.
We houden er beide wel rekening mee gezien het medische verleden en leeftijd van mijn man, dat het niet echt makkelijk zal worden om een nieuwe baan te vinden maar willen zeker alles proberen.


Dus ja, de afgelopen weken lijkt er wat vooruitgang te zitten bij mijn man tot……..vandaag.
Vandaag is het echt heel erg mis gegaan, u zal het misschien moeilijk kunnen begrijpen, maar wij begrijpen het zelf ook nauwelijks.
Het volgende is het geval…….
 

Vandaag krijgt mijn man post van het UWV met daarin de mededeling
dat zijn nu inmiddels  Ex werkgever  bezwaar heeft aangetekend dat hij nadat zijn ontslagtermijn om was nog in de ziekenwet zat.
Die werkgever heeft zelfs nu nog het lef om te beweren dat hij vindt dat mijn man alleen is thuis gebleven vanwege het conflict wat ontstaan is en dus helemaal niet ziek is.
Hij schrijft daarbij dat mijn man zeker niet ongeschikt geacht is om in die tijd te werken.
Dat gaat dan over de tijd nadat zijn ontslagtermijn verstreken is.
Blijkbaar kan je dit allemaal nog aangedaan worden zelf als het je werkgever niet meer is.

 
Deze Ex Werkgever is nu echt helemaal gek geworden!!!!!
 
Immers is het zo dat toen mijn man een paar maanden geleden dit zelfde te horen kreeg van de Arbo van die ex werkgever er een Deskundigenoordeel is geweest bij het UWV en mijn man absoluut arbeidsongeschikt is verklaard.
En nu krijgen we dit hele verhaal opnieuw….we begrijpen nu ook waarom die Mediator destijds maanden later ( vlak voordat het ontslagtermijn om was) pas dat rapport van dat gesprek Vol Leugens aan ons heeft verzonden.
Dat rapport is gedicteerd door de ex werkgever daar wordt hij immers door betaald!!
Dat rapport kregen we ook niet na dat Mediation gesprek… maar pas vlak voor dat het ontslagtermijn was verlopen en mijn man officieel een werkeloze zou worden.
In dat rapport wordt geen enkele keer over mijn man Zijn ellende gesproken en ook niet over wat hem allemaal is aangedaan terwijl dat wel uitgebreid daar ter sprake is geweest.
Het enigste wat die Mediator er in heeft gezet is hoe aardig die werkgever over mijn man denkt en hoe erg die werkgever het voor mijn man vindt dat hij geen werk meer heeft.
Een groot pak schijnheilige Leugens….dat hele rapport.

 
Vanmiddag heb ik het enigste gedaan, wat ik nog kan doen en dat is opnieuw contact gemaakt met onze advocaat van de bond.
Deze is pas maandag weer bereikbaar dus ik heb dat hele gedoe uitgelegd aan iemand die mij te woord stond daar.
Deze heeft mij uitgelegd, dat het zelden voorkomt dat een ex werkgever zo ver gaat dat hij zelfs na de ontslagtermijn opnieuw een bezwaarschrift bij het UWV indient en…dat het op zeker een kwestie van geld is voor die werkgever.
Onze advocaat gaat daar zeker stappen tegen ondernemen, maar ondertussen brengt deze werkgever onze uitkering……en dat is zeker geen vetpot….weer in gevaar.
We leven nu van maand tot maand en zelfs dat is ons niet gegund door die ex werkgever.
 
En mijn man……deze is op het moment totaal van de kaart en weet niet meer wat nog te beginnen tegen deze vent met zijn beweringen.
Ik kan echt helemaal niets meer uit hem krijgen,  hij zit in zijn eentje boven, dus ben ik van radeloosheid  gaan schrijven in de hoop dat het mij iets helpt om dit nu weer te verwerken.
Is er dan helemaal niemand die er voor kan zorgen dat deze ex werkgever eindelijk  hier mee op houd en ons nu eindelijk met rust laat….hebben wij dan helemaal geen recht meer op een menswaardig bestaan??
Dat is nu de beloning voor je eigen 40 jaar rot te werken in deze maatschappij, waarvan 18 jaar voor deze ex werkgever zich uit de naad gewerkt.