Archieven

Het Palestijnse kind

palestijns kind

Wat op de wereld gebeurt, houd mij bezig en dan meestal schrijf ik daar een gedicht over. Zo ook nu met de bedoeling een Vredesboodschap uit te dragen en aandacht te vragen voor deze al zo vreselijk lange strijd.

Het Palestijnse kind

Ik voel diepe emotie
gevoelens met heftige devotie
intens hevige strijd
met een diep verwijt.

Een kind in oorlogsgebied
eenzaam met intens verdriet
ontheemd van huis en haard
niets blijft hem bespaart.

Wanneer alles om hem instort
als het donker wordt
zijn angst niet wordt gestild
en hij om zijn moeder gilt.

Raketten worden afgevuurd
Vluchten, zijn land ommuurd
een hoge muur belet hem dat
gevangen in een gebombardeerde stad.

In oorlogsgebied geboren
familie verloren
geen school en geen eten
men heeft hem vergeten.

Het Palestijnse kind
de wereld stekeblind
men vindt zeker hij heeft rechten
waarom kan dialoog dit niet beslechten.

Hij heeft er niet om gevraagd
wordt overal verjaagd
kan hij ooit nog vergeven
wat hij wil is in vrede leven.

Diep in mij is een liefdesstem
mijn hart gaat uit naar hem
voor allen daar, blijf ik wensen
Vrede op aarde voor alle mensen.

© Gre Hulspas 2014

Oma’s slappe nek

oma zo leuk

Op zaterdag komen bij ons altijd de kinderen en kleinkinderen, zo ook afgelopen zaterdag. een echt feest waar we heel blij mee zijn.

Ze stormen dan met z’n allen naar binnen, en één van onze kleintjes kruipt gelijk bij mij op de bank om lekker te knuffelen. Samen zitten we even lekker bij elkaar. Hij strijkt over mijn arm en kruipt tegen mij aan, waarop hij langs mijn nek aait en plotseling zegt, ‘oma u heeft een slappe nek’. Even ben ik stil en vraag hem daarna  ‘nu lieverd wat zeg je’, ik denk heb ik het wel goed gehoord! Ja hoor hij zegt het opnieuw terwijl hij langs mijn nek ( ter hoogte van mijn kin)  strijkt, ‘oma u heeft een slappe nek’, in mijn binnenste gier ik het uit natuurlijk. Maar uiterlijk laat ik dat niet merken want voor hem is dit echt ernst hij is pas zeven. Hij kijkt mij vragend aan en wil dus duidelijk een antwoord, ik antwoord hem ‘ach lieverd dat krijgt iedereen die ouder wordt’. Even is het stil hij denkt diep, na en dan komt het met een stralend gezicht zegt hij heel beslist” jij bent niet oud”…zo leuk. Waarop ik antwoord nu lieverd, dank je wel je hebt mijn dag gemaakt, deze kan niet meer stuk. hij voelt nog even aan mijn nek geeft een kus en gaat spelen. Zijn naam heb ik niet genoemd in dit stukje want dat zou hij niet leuk vinden, hij is een trots mannetje van zeven jaar.Ik heb dit stukje geschreven omdat ik dit wel heel leuke voorval met jullie wil delen tenslotte mag een beetje zelfspot best en is leuk.

Het is zo’n zeldzaam moment wat je altijd wil onthouden toch.

Groetjes Gre

Van authentieke molens naar wolkenkrabbers!

Beste lezers, dit stukje is van Jens, een jonge enthousiaste veelbelovende startende ondernemer, een lieve vriend van mij die de Nederlandse stroopwafel op de kaart gaat zetten in Amerika.
Ik denk dat gaat hem zeker lukken en wens hem heel veel succes.

 

Van authentieke molens naar wolkenkrabbers!

Tijdens mijn verblijf in Amerika voor een jaar, ben ik er achter gekomen dat de stroopwafel enorm geliefd is onder de Amerikanen. Ik had verschillende Amerikanen aan mijn voeten liggen smekend om meer stroopwafels. Nadat mijn familie een aantal pakketten stroopwafels hadden opgestuurd bracht mij dat op een idee.

Sinds kort heb ik mijn eigen bedrijf Jens’ Waffle met het eerste product Jens & Waffle. Ja, en u raadt het al het gaat hier natuurlijk om de stroopwafel. Binnenkort zal de eerste lading exclusieve stroopwafels naar Amerika worden vervoerd. Waarom exclusief? Dat is omdat het niet de normale stroopwafels zijn die men gewend is van de supermarkt, maar deze stroopwafels zijn net zo vers en lekker zoals wij die kennen van de markt.

Voordat het zo ver is en ik officieel mijn eerste lading stroopwafels verkoop in Amerika heb ik wat hulp nodig. Aangezien het logistieke gedeelte een investering eist heb ik een campagne gestart op een crowdfunding website. Mocht u nou nieuwsgierig zijn naar de exclusieve stroopwafels, die overigens binnenkort ook in Nederland te koop zijn, kunt altijd een kijkje nemen op:
http://www.indiegogo.com/projects/jens-waffle-for-the-usa-and-the-world/x/4426494  .

Voor de rest zou het al geweldig zijn als u iedereen over Jens & Waffle wilt vertellen en als u de pagina wilt “liken“ op Facebook: www.facebook.com/jensandwaffle

Ik hoop u in de toekomst tegen te komen en misschien wel in Amerika met een Jens & Waffle.

Jens Schoemaker

Email: info@jensandwaffle.com
Website: http://www.jensandwaffle.com/

logo jens en waffel kl

Slavernij bij de Hema

Slavernij bij de Hema

De afgelopen week vertelde iemand mij een verhaal waar mijn haren van overeind gaan staan en waar ik pis en pis nijdig over ben, vandaar nu dit op mijn weblog.

De Hema geeft gelegenheid de toiletjuffrouw als een middeleeuws slaaf in dienst te nemen en te laten werken Zonder, ja u leest het goed Zonder een salaris!
De verdienste is uitsluitend wat op het schoteltje terecht komt en waar ik nu zo extra pist over ben is dat als je als toiletjuffrouw de middagdienst hebt wordt er ook nog het volgende van je geëist!!

Het schoonmaken van:
1.trappen
2.Lift
3.Kantoren
4.Andere ruimtes
5.Kantine
6.Koffiemachine
7.Vuil ophalen en wegbrengen
8.De vaatwasmachine bijhouden

Ondertussen dat zij al die werkzaamheden moet doen is dan ook nog het schoteltje onbemand en gaan er vele naar het toilet Zonder iets te betalen, wat trouwens nog knap asociaal is ook.

Laat wel duidelijk zijn, dat de toiletjuffrouw na een middagdienst totaal kapot van alles wat zij in een korte tijd moet doen naar huis gaat met een schamele opbrengst van ongeveer 20 ten hoogste 25 euro, verdient zij op een drukke dag iets meer dan moet zij daar 15 euro van inleveren!!

Dus mijn conclusie:
De Hema verpacht de schoonmaak aan een persoon en deze zet een arme donder daar neer die iedere euro die zij kan verdienen nodig heeft om haar kinderen te eten te geven voor Nul komma Nul salaris, in mijn ogen is er maar één die dit onrecht kan voorkomen en dat is de HEMA want die geeft gelegenheid voor deze Slavenarbeid!!!!
U vraagt zich misschien af waarom gaat die toiletjuffrouw daar dan toch werken, het antwoord is simpel…omdat voor hun iedere paar euro een maaltijd betekent voor haar en haar kinderen.

DE HEMA MOET ZICH ROT SCHAMEN!!!!

Recent op internet gelezen:

En waar de Hema te klein is nemen ze helemaal geen toiletjuffrouw dan moeten de vele stagiaires de boel schoon houden en stop de Hema het geld van het schoteltje in zijn eigen zak…..Ook hier even voor de duidelijkheid stagiaires bij de Hema krijgen eveneens Noppes, Geen enkele vergoeding!!!
Ik hoef u denkelijk niet uit te leggen dat het personeel bij de Hema voor het grootste deel uit onbetaalde hard werkende mensen bestaat waarmee de Hema zijn zakken extra vult.

DE HEMA MOET ZICH ROT SCHAMEN!!!!!

Mijn slotconclusie is, dat een toiletjuffrouw een stoel in de hemel verdient, want als ik in de stad loop en bijna op klappen sta ben ik intens blij bij haar naar het toilet te kunnen.
En aan de directie van de Hema wil ik zeggen, hou op met die slavenarbeid en betaal mensen waar ze bij jullie keihard voor moeten werken en Recht op hebben…..dit is een Rot Schande voor een bedrijf zoals de Hema.

© Gre Hulspas

Het jaar 2012, bijna om….

Het jaar 2012, bijna om….

Morgen is de laatste dag van December 2012, een jaar waarin ik veel heb meegemaakt.

In het begin veel ellende en verdriet in de familie, en eigenlijk het hele jaar door af en aan de Pijnkliniek en daar vervolgens bij in Augustus het overlijden van mijn Vader, die er voor koos om op een vreselijke manier dood te gaan met daarna in December nog een overlijden van een familielid.

Nee ik kijk niet graag terug naar 2012, en wil liefst dat het zo snel mogelijk om is.

Te veel diep verdriet draag ik nog bij mij waar ik nog mee bezig ben om het te verwerken.

Tja alle oudejaar vieringen waren wij altijd bij mijn vader en moeder, en toen mijn moeder drie jaar geleden overleed na een moedige strijd, hebben we de traditie voortgezet bij mijn vader en zijn we bij hem de oudejaar viering blijven vieren, en nu is hij er niet meer.

Moeilijk, heel moeilijk, wij vieren dit jaar geen oudejaar viering en laten het maar stilletjes voorbij gaan met onze blik gericht op het nieuwe jaar hopend dat dit jaar beter wordt als 2012.

Voor allen die ik zo heel erg mis….Ik denk aan jullie en hou veel van jullie……..

Gelukkig heb ik ook veel om dankbaar voor te zijn, en in het bijzonder wel onze kinderen en kleinkinderen en natuurlijk de verdere familie en vrienden…..dit zorgt ervoor dat we doorgaan….dank je wel lieverds voor alle liefde en steun die wij altijd en zeker dit afgelopen jaar van jullie hebben gekregen.

En voor onze familie, vrienden en Facebook vrienden, wij wensen jullie een fijne oudejaar viering en een Gezond en Liefdevol 2013.

Groetjes Gre

 

Asociale Actie van Gemeente Vlaardingen!

Asociale Actie van Gemeente Vlaardingen!

Allereerst wil ik zeggen, dat mijn man bijna drie jaar zit zonder werk en ik dit toch te gek vind voor woorden!

Stel je voor, de gemeente Vlaardingen beslist dat mensen die sociale dienst trekken als sinterklaascadeautje hun rijbewijs mogen halen.
Het kan toch gewoon niet gekker, een mens die het minimum heeft,  een rijbewijs laten halen en wat dan daarna geven ze er dan ook een auto bij cadeau, het onderhoud, een ANWB pas en maandelijks benzine??
Want  deze mensen kunnen dat evengoed niet bekostigen….en dat allemaal in deze tijd echt idioot uitgedacht.

De mens (werkt bij de groenvoorziening) die dit aan het licht heeft gebracht, tja die werd op het matje geroepen bij Gemeente Vlaardingen, en per omgaande gezegd dat hij niet langer welkom was…….een echte rotschande naar mijn mening , daar hij tenslotte alleen de waarheid had vertelt.
Een dag later meldde hij zich bij zijn eigen werkgever.
Deze bleek geen andere klus voor hem te hebben en dus volgde noodgedwongen ontslag zoals ze daar beweerde.

Tja natuurlijk  wie gelooft dit nu nog……naar mijn mening heeft de gemeente Vlaardingen gewoon een onderonsje gehad met die werkgever om deze man af te straffen voor wat hij aan het licht heeft gebracht!!!
Even een belletje en het lot van deze man was bezegeld, dat is wat ik geloof, zo gaat besturend Vlaardingen en een baas om met een hardwerkende man die de waarheid aan het licht brengt…..ze moeten zich echt rot schamen!!!

ik vind dat de waarheid altijd gezegd mag worden en dat deze man verdient om per direct zijn werk terug te krijgen.

mijn bron voor dit stukje:
http://www.vlaardingen24.nl/nieuws/9271/klokkenluider-rijlessen-ontslagen

Directeuren van goede doelen hebben een Schofterig salaris!!

Een week of wat geleden ging ik winkelen met mijn man,  schoondochters en onze jongste kleinzoon.

Na een uurtje of wat wilde de meiden nog graag wat verder inkopen doen en toen zijn wij met de kleine jongen op het plein gaan zitten, want hij was het echt heel erg zat.
daar kon hij lekker even buiten lopen en een beetje spelen.

Daar werd ik aangesproken door een heel aardig meisje van de CliniClowns, die met mij een praatje maakte en vroeg of ik de organisatie kon en of ik lid wilde worden.
Het praatje ging dan ja u bent oma en u heeft vast ook weleens een kleinkind in het ziekenhuis gehad enz…enz…

En ik bewust van wat de CliniClowns doen en hoe fijn dit is voor zieke kinderen ben lid geworden.
En nu vandaag krijg ik een lijst in beeld van salarissen van directeuren van goede doelen echt SCHOFTERIG wat die verdienen over de rug van hun goede doel…..ook de CliniClown directeur staat erbij!!!
ik wis al wel dat de zakkenvullerij in Nederland echt vreselijk is, want ja onze regering en ambtenaren die een VOORBEELDFUNCTIE hebben zijn daar heel goed in zoals u op de onderstaande link kunt lezen.
Normaal als je zonder werk komt te zitten gaat iedere Nederlander die gewerkt heeft de WW in….althans behalve onze regering en ambtenaren die worden zelfs rijkelijk beloont als ze Zelf beslissen OM op te stappen!

http://www.nujij.nl/?tags=wachtgeld#axzz2BrvqVVDg

Hier onder zet ik de lijst van een aantal directeuren die zich verrijken op een wel HEEL SCHOFTERIGE WIJZE.
Wordt het niet echt hoog tijd dat de regering die aasgieren nu eens aanpakt en ja laten ze zichzelf en de ambtenaren ook maar een goed onder de loep nemen, daarna kunnen we weer praten over ons steentje bijdragen en de broekriem aanhalen!!

 

Vijf Vlaardingse Kanjers op de Ladiesrun in Rotterdam

Vijf Vlaardingse Kanjers op de Ladiesrun in Rotterdam.

Vandaag, zondag 10 Juni 2012 ben ik een apen trotse (schoon) moeder het was een heerlijke dag.
Met droog weer, wat minder wind als de afgelopen week en een heerlijk zonnetje.
Mijn twee kanjers, Inge en Angelique hebben de Ladiesrun gelopen in Rotterdam, 5 kilometer en beide hebben hem ruim binnen de tijd gelopen….en wij zijn ze wezen aanmoedigen natuurlijk.
Maanden lang hebben ze er voor getraind en ze liepen met een groep vriendinnen, allen hebben hem binnen de voorgeschreven tijd gelopen
ik moet zeggen het was een ware vrouwen happening, geen wonder ook want het goede doel waar ze voor liepen was Pink Ribbon.
Alle starbewijzen waren verkocht, maar liefst 7500, dus vandaag was alles roze gekleurd.
 Inge en Angelique, jullie hebben het fantastisch gedaan, we zijn super trots op jullie van Harte Gefeliciteerd. en op naar volgend jaar…..
Ook Colinda, Petra en Mariska, van Harte Gefeliciteerd natuurlijk, een geweldige prestatie.
Liefs en een dikke kus Ma